تا ابد پاینده ایران ..

 تا ابد پاینده ایران ..

واکنش هنرمندان به جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و دهها عضو جامعه سینمایی کشور با انتشار یادداشت ها و پیام ها، همبستگی خود را با مردم اعلام کردند.

به گزارش پایگاه خبری موزه سینمای ایران، یوسف حاتمی‌کیا کارگردان سینما  با انتشار یک پادکست در استوری صفحه اینستاگرامش حامیان حمله نظامی به ایران و طرفداران رضا پهلوی را مورد خطاب قرار داد و نوشت:

هربار از شنیدن افکار این جماعت حیرت‌زده می‌شوم و باور ندارم که انسان توان این میزان از شقاوت را دارد.

باید هرکدام یک «آرش» باشیم
آزیتا موگویی، کارگردان سینما نیز در یادداشتی درباره این روزهای وطن نوشت: صداها، صداهای مهیب، از هر طرف بر مغزم می‌کوبد و من در یک بهت عجیب با سیل  اشک های بی‌امانی که از پی غصه های پی در پی و بی‌امان، هر روز اما در خفا تا زیر گلویم‌ سر می‌خورد.
به خودم می‌گویم، آرام باش و صبور ، ما در سخت ترین دوران تاریخ این کشوریم، نه فقط سخت، بلکه ترسناک ترین دوران. ما در این شتاب پرخروش و در مسیر حوادث تلخ، در معرض سخت‌ترین آزمون تاریخ قرار داریم؛ آزمون میان دشمن و وطن چه کنیم؟
در وطن داغ دیده‌ایم، غمگینیم، رنجوریم، معترضیم‌ و این حق ماست که معترض باشیم و  مطالبه کنیم اما دشمن این بار با لباس ناجی ما آمد و اعتراضمان را مصادره کرد.
اکنون تنها راه پیش رو برایمان این است که هر کدام یک «آرش» باشیم. آرشی که «جان» در  تنها تیر ترکش گذاشت و کار صدها صد هزاران تیغه‌ شمشیر کرد و در آزمون تلخ دشمن پیروز شد.ما باید به آرش نگاه کنیم، حتی آن‌هایی که به وطن پشت کردند یا از سر غفلت یا از سر غرور و یا از همه بدتر از سر جهل، ما همچنان و تا ابد، نام پر افتخار ایران را به عنوان بزرگ‌ترین تکیه‌گاه در کنار خود داریم.

کسانی که به راه جنگ می‌روند به ارزش‌های هنر و فرهنگ توجهی ندارند
رضا دبیری‌نژاد، مدیر موزه هنرهای معاصر تهران هم در نامه‌ای سرگشاده به رؤسای موزه‌های معتبر جهان و جامعه بین‌المللی موزه‌داری، از آسیب گسترده به بیش از صد اثر تاریخی و چندین موزه و کاخ‌موزه در ایران طی ۳۸ روز گذشته خبر داد و نوشت: جنگ‌ها، که بارها و بارها تمدن‌های بزرگ و دستاوردهای فرهنگی و هنری آن‌ها را نابود کرده‌اند. اشیای تاریخی که در موزه‌ها حفظ می‌شوند، میراث‌های مشترک بشری هستند که از یورش‌ها و بحران‌ها جان به در برده‌اند. موزه‌ها با حفظ این گنجینه‌ها، چه در عرصه تمدنی، فرهنگی، هنری و علمی، به تقویت پیوند میان انسان‌ها می‌پردازند. هدف آن‌ها ایجاد زمینه‌ای برای گفت‌وگو، تأمل و احترام متقابل است تا جهانی مسالمت‌آمیز و زیبا بسازند. موزه‌ها فقط نگهبان اشیاء نیستند، بلکه حافظان فرهنگ‌ها، هنرها و دانش‌های بشری هستند.اما کسانی که به راه جنگ می‌روند، به هیچ‌وجه به ارزش‌های هنر، فرهنگ و همزیستی انسانی توجهی ندارند. آن‌ها پل‌های ارتباطی میان فرهنگ‌ها و جوامع را تخریب می‌کنند و با تنوع و تفاوت مخالفت می‌ورزند.
در دوران جنگ، هیچ مکانی، حتی موزه‌ها، از تهدیدات ایمن نیستند.موزه‌های ایران، از دوران باستان تا به امروز، نشانگر نقش مهم و بی‌بدیل این سرزمین در شکل‌گیری تمدن بشری و غنی‌سازی فرهنگ و گفت‌وگوهای هنری جهانی هستند. آن‌ها گواهی بر مقاومت بی‌وقفه تمدن ایرانی در برابر تهدیدات و تهاجمات بوده‌اند. متأسفانه، در ۳۸ روز گذشته، ایران مجدداً هدف حملات گسترده قرار گرفته است. این حملات باعث آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیر به بیش از صد اثر تاریخی و تعدادی از موزه‌ها و کاخ‌موزه‌های سراسر کشور شده است. این آثار، نه تنها بخشی از میراث ملی ایران، بلکه متعلق به میراث مشترک بشریت‌اند.

میهن باید بماند و باید از آن دفاع کرد
همچنین سیروس کهوری‌نژاد، بازیگر درباره دفاع از وطن گفت: جنگ هیچگاه مطلوب نبوده است اما گاهی باید تن داد و به هر حال باید از وطن دفاع کرد. خودی و غیرخودی در جنگ قربانی می‌شود و این از ویژگی‌های جنگ است، با این حال میهن باید بماند و باید از آن دفاع کرد.

ما در حال دفاع از استقلال و خاک کشور هستیم
فرزین محدث بازیگر سینما و تئاتر نیز از داوطلبان ستاد همیاری خانه سینما در جمعیت هلال احمر حضور پیدا کرد و ضمن قدردانی از امدادگران و کادر هلال احمر، اظهار کرد: در شرایطی که کشور مورد هجوم قرار گرفته و بسیاری از اهالی سینما شغل هنری خود را کنار گذاشته‌اند، ما در حال دفاع از استقلال و خاک کشور هستیم.
وی با اشاره به تجربه دفاع هشت ساله و روزهای اخیر، افزود: این جنگ صرفاً یک نام نیست؛ دفاع از استقلال ماست. سوال اینجاست که جز شعار و سخنرانی، چه کار عملی از دست ما برمی‌آید؟ من شنیده‌ام که امدادگران و حتی بچه‌های هلال احمر به شهادت رسیده‌اند. این اتفاق فقط در بخش نظامی نمی‌افتد؛ مردم عادی نیز شهید می‌شوند.
محدث با تأکید بر لزوم اقدام عملی، تصریح کرد: نمی‌خواهم در آینده پیش خودم بگویم کاری می‌توانستم انجام دهم و انجام ندادم. حضور من فقط برای گفتن «خسته نباشید» نیست. من در مقابل شما امدادگران سر تعظیم فرود می‌آورم و دوم اینکه می‌گویم به ما بگویید چه کار می‌توانیم بکنیم تا پای کار بیاییم.

سینما باید سر پا بماند
سعید خانی، تهیه‌کننده سینما هم  درباره وضعیت این روزهای سینما در موقعیت جنگی گفت:در این روزهای جنگ، پلتفرم‌ها درآمد خوبی داشتند و مخاطبان آثار به نمایش درآمده را تماشا می‌کنند ولی سینما منزوی شده است که یک دلیل مهم آن همین جنگ است و دلیل دیگر هم نبود فیلم‌هایی است که بتواند مخاطبان بیشتری را جذب کند. من در روزهای گذشته به برخی مجتمع‌های تجاری سر زدم و دیدم که نسبتا جمعیت زیادی حضور داشت اما به دلیل آنکه فیلم‌های روی پرده برایشان چندان جذاب نیست، کمتر به سالن سینما می‌رفتند.دولت باید حمایت کند تا سازندگان فیلم‌های بیشتری مجاب به اکران شوند چون به هر حال در شرایط جنگی هستیم و در این شرایط باید به فکر سرپا ماندن سینما باشیم.شرایط برای تولید فعلاً مهیا نیست و اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، همانطور که برپایی لیگ فوتبال برای تمرکز در یک شهر برنامه‌ریزی می‌شود، به نظر می‌رسد در سینما هم باید فکری مشابه کرد چرا که در تهران کار کردن سخت است ولی پیش از آن به نظرم باید تلاش کرد شرایط اکران بهبود پیدا کند. 

دیاسپورای ایرانی شریک جنایت جنگی علیه ملت ایران‌
همچنین پرویز جاهد، منتقد سینما خطاب به دیاسپورای ایرانی نوشته است : در صورت نابودی زیرساخت‌های ایران، شما شریک این جنایت جنگی علیه ملت ایران‌اید.

تویی پاینده‌تر، ایران من، ایران من..
 اکبر نبوی، منتقد و روزنامه‌نگارهم در سروده اختصاصی برای فرهیختگان نوشته است :
برای وطن
خدای‌ات یار و یاران‌ات خدایی هر زمان ای جان!
 تویی پاینده‌تر، ایران من، ایران من، ایران!
هوای چشم تو این روزها رنگی دگر دارد
صدای‌ات، نغمه ای، طعمی و آهنگی دگر دارد
تو گویی روح تاریخ‌ات تجلی کرده امرو
زانو دریای نهادت شور فرهنگی دگر دارد
تنفس‌های رستم، زنده‌تر در سینه‌ات حتی
سیاوش هم رهیق از جام و پاشنگی دگر دارد
هوای چشم سلمان، باغ‌های خنده‌اش آباد
فریدون‌اش هلا! خورشید اورنگی دگر دارد
برای آرزو، حتی همین هندوی بی سامان
ببین از رودهای سینه‌ات، گنگی دگر دارد!
تو بند از پای بگسستی و می‌رقصی در آزادی و می‌دانی که شیطان، نقشه‌ی جنگی دگر دارد
خدای‌ات یار و یاران‌ات خدایی هر زمان ای جان!
تویی پاینده‌تر، ایران من، ایران من، ایران!ققنوس می‌گردم!

ننگ بر هرکس که برای این آب و خاک بد بخواد
محمد شعبانپور، بازیگرنیز برای وطن نوشت:ننگ بر هرکس که برای این آب و خاک بد بخواد...این جنگ تموم میشه و روسیاهی برای اونایی می‌مونه که دلشون جنگ می‌خواست تا ابد پاینده ایران

نمرود زمانه ما ترامپ است که همه مرزهای اخلاق را شکسته
و نیکنام حسینی‌پور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ هم  در توییتی در شبکه ایکس نوشت: نمرود فرمانروایی که با ساخت برج بابل خواست به آسمان برسد و بر خدایان چیره شود،اونه فقط پادشاهی تاریخی که نماد انسان رها از قید اخلاق و قانون است،انسانی که در عطش سلطه،مرز میان خالق و مخلوق را در هم می‌شکند،نمرود زمانه ما ترامپ است که همه مرزهای اخلاق را شکسته.