به گزارش پایگاه خبری موزه سینمای ایران، حسین خانیبیک (۱۸ مرداد ۱۳۲۰ – ۳۰ مرداد ۱۴۰۳) بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در محلهٔ پامنار (تهران) متولد شد ودرحالی که ۱۲ سال داشت گرایش شدیدی به کارهای نمایشی پیدا کرد .
او در تئاتر از شاگردان مهین دیهیم بود و از سال ۱۳۴۶ با حضور در نمایشی به نویسندگی و کارگردانی هادی اسلامی فعالیت هنری خود را آغاز کرد. حسین خانیبیک در سال ۱۳۴۵ با سودابه سهیلی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج ۴ دختر به نامهای نسیم، بهار، صنم و گلاره است.

خانی بیک از سال ۱۳۴۷ با همکاری عباس جوانمرد و هادی اسلامی بهطور رسمی کار تئاتر را آغاز کرد و گروهی به نام «گروه دوم هنر ملی» تشکیل دادند که اعضای آن را هنرمندانی چون خسرو شکیبایی، سیروس گرجستانی، رقیه چهرهآزاد، مهری مهرنیا، کیومرث ملکمطیعی، قاسم افشار و… تشکیل میدادند.
سرانجام در سال ۱۳۵۶ وارد سینما شد و اولین کار سینمایی وی باغ بلور نام داشت که در این کار با هنرمندانی چون ناصر محمدی، پرویز فنیزاده، پروین سلیمانی و… همکاری داشت. او همچنین در سال ۱۳۵۵ اولین کار سینمایی خود را به نام فانوس سیاه کار کرد و در ۳۳ فیلم سینمایی و ۴۸ مجموعهٔ تلویزیونی ایفای نقش داشت.
این بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون که سال ها مبتلا به بیماری بود سرانجام ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ درگذشت. روحش شاد

هوشنگ حریرچیان (۲۰ مرداد ۱۳۱۱ – ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ ) بازیگر سینما و تلویزیون نیز فعالیت هنری خود را از دی ۱۳۲۶ در تئاتر اصفهان با مدیریت ناصر فرهمند آغاز کرد و در شهریور ۱۳۳۲ به تئاتر سپاهان با مدیریت علی صمدی پیوست و از سال ۱۳۳۸ رسماً در رادیو اصفهان به عنوان هنرپیشه، گوینده، تهیهکننده، گزارشگر، کارگردان و مجری برنامههای تفریحی-هنری شروع به کار کرد.
او در سال ۱۳۴۸ اولین تجربه تلویزیونی خود به نام «عکاس باشی» را انجام داد و فعالیت سینمایی خود را با بازی در فیلم «جعفر خان» به کارگردانی علی حاتمی آغاز نمود. حریرچیان پس از ۶۰ سال فعالیت با بازی در سریال آشپزباشی دیده شد و با مجموعه تلویزیونی ساختمان پزشکان در نقش پدر نیما (بهنام تشکر) به شهرت رسید از دیگر نقشهای وی بازی در سریال پژمان و فیلم تلویزیونی تاکسی پلیس بود.
زنده یاد حریرچیان تا سال ۱۴۰۳ به فعالیت سینمایی و تلویزیونی خود ادامه دادو سرانجام ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ به علت کهولت سن در سن ۹۲ سالگی در اصفهان درگذشت و در آرامستان باغ رضوان اصفهان دفن شد. یادش گرامی.

و رحیم روشنیان بازیگر، تهیه کننده، کارگردان و فیلمنامه نویس پیشکسوت کشورمان در29 اسفند سال 1298در بندرانزلی متولد و 30 مرداد 1354 درگذشت.
روشنیان فارغ التحصیل هنرستان هنرپیشگی تهران بود و فعالیت هنری را از سال 1318 و سینمای حرفه ای را سال 1332 با بازی در فیلم «بازگشت» به کارگردانی ساموئل خاچیکیان آغازکرد.
اوهمزمان با بازی درتئاتر ، کارمند اداره دادگستری نیز بود و بعد ها به رادیو و دوبلاژ سوق پیدا کرد و در سال ۱۳۲۲ سامويل خاچیکیان او را برای بازی در فیلم «بازگشت» برگزید و باعث ورود او به عالم سینما شد .
روشنیان با حضور مستمر خود در حیطه بازیگری در ۴۰ اثر سینمایی به نقشآفرینی پرداخت. همچنین «یکی بود یکی نبود» نخستین تجربه کارگردانی روشنیان در سینما بود و این هنرمند پیشکسوت ده مورد نویسندگی و هفت مورد کارگردانی را در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است.
گلهای گیلان»، «فیل و فنجان» و «فرشته نجات» از جمله آثار معروف او در زمینه کارگردانی هستند. رحیم که تهیهکنندگی آثارش را خود بر عهده داشته است .
یادْ نِگار
یادْ نِگار
یادْ نِگار
یادْ نِگار
یادْ نِگار