جلسه دوم کارگاه «شخصیتپردازی در فیلمنامهنویسی» با حضور علی شاهمحمدی، کارگردان، فیلمنامهنویس و مدرس فیلمنامه نویسی عصر روز گذشته در موزه سینما برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موزه سینما، علی شاه محمدی درباره شخصیت ها در فیلمنامه گفت: یکی از انواع شخصیتها در فیلمنامه نویسی شخصیتهای کلیشهای هستند. شخصیتهایی که نگاه فیلمنامه نویس به آنها و جهان و دیگر آدمها دو بعدی است. شخصیتهایی که بدون شناسنامه و پیشینه طراحی شده توسط فیلمنامه نویس به روی کاغذ و سپس روی پرده آمدهاند. مثل کلیشه آدمهای خوب که اگر بخواهیم ما به ازاء بیرونی آنها را معرفی کنیم میتوانیم از جوانمرد قصاب نام ببریم.
وی ادامه داد: این نوع شخصیتها اصولا در سینما و ادبیات روشنفکری ما هم ما به ازاء خارجی دارند.
شاه محمدی با اشاره به شخصیتهای حامی نیز گفت: این نوع شخصیت ها معمولا خود را وقف دیگران میکنند و بذل و بخشش زیادی در زندگی شخصی و جامعهای که در آن زندگی میکنند، دارند. یکی از راههایی که میتوان برای شخصیت پردازی شخصیتهای حامی و اصولا شخصیت های دراماتیک به کار برد که کلیشه نشوند تعریف نقیصه تراژیک برای آنهاست. زیرا نسبت نقیصه تراژیک با شخصیت از گذشته و پیشینه شخصیتها میآید.
وی ادامه داد: نقیصه تراژیک از ویژگیهای یک کاراکتر دراماتیک است که منجر به نتیجه تراژیک و تلخ برای شخصیتها میشود.
شاه محمدی با بیان اینکه معمولا شخصیتهای عادی، اغلب کارگردان های درجه یک جهان را هم ترغیب به استفاده از آنها در فیلمهایشان میکند، بیان داشت: اصولا یکی از سختترین چالشهای هر فیلمنامه نویس استفاده از شخصیتهای عام است زیرا ویژگیهایی همچون فقدان قدرت و فقدان یکه بودن با ویژگی خاص، از نقایص این نوع شخصیتها محسوب میشود ضمن اینکه آنها معمولا از نُرمهایی که جامعه ارزش میداند غافل هستند.
وی با بیان اینکه شخصیتهای خلاق و سازنده دوگانه هستند، گفت: آنها اغلب به دنبال خلق کردن هستند و همه تمرکزشان معطوف به فرآیند آفرینش است. شخصیتهای خلاق خود را مکلف میدانند مرزها را جابه جا کنند و آفرینش مهمترین دلیل زندگی آنها است.این نوع افراد در راه رسیدن به هدف، ممکن است دیگران و حتی خودشان را هم قربانی کنند.
شاه محمدی ادامه داد: شخصیتهای جوینده بیشتر به دنبال پیدا کردن هستند و تمایل دارند از جهان زیسته بیرون بروند تا جهان بزرگتر را ببینند و اغلب به دنبال آرزوهایی فراتر از عموم مردم هستند.
وی در پایان بیان داشت: درمجموع میتوان گفت شخصیت جوینده اصول اخلاقی که وجدان انسان و وجدان عمومی آن را برنمیتابد را زیرپا نمی گذارد و حتی اگر به هدفش نرسد به درک بزرگی میرسد که مانند گذشته زندگی نکند.
کارگاه «شخصیتپردازی در فیلمنامهنویسی» در دو جلسه سه ساعته در موزه سینما برگزار شده است و دو جلسه دیگر آن در تاریخهای 15 و 22 آبان نیز برگزار خواهد شد.
https://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2023/10/2-1.jpg10001500ahmadiniaabbashttps://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2022/06/logo-mus.pngahmadiniaabbas2023-10-31 10:25:202023-10-31 10:54:24نقیصه تراژیک از ویژگیهای یک کاراکتر دراماتیک است
گنجینه «علیرضا خمسه» بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون در موزه سینمای ایران راه اندازی شد.
به گزارش روابط عمومی موزه سینما، سیمرغ ، جوایز، اسناد و یادگاریهای «علیرضا خمسه» به موزه سینمای ایران اهدا شد.
سیمرغ بلورین بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر، جایزه بهترین بازیگر جشنواره سینمایی فیلم پیونگ یانگ کره شمالی (جشنواره کشورهای غیرمتعهد) ، 13 عدد تندیس از جشنوارههای مختلف، 14 عدد لوح تقدیر از جشنواره و برنامههای مختلف سینمایی و تلویزیونی، فیلمنامه دست نویس فیلم سینمایی «بوی خوش زندگی»، فیلمنامه دست نویس مجموعه تلویزیونی «ازدواج»، مدال یادبود آستان مقدس امامزاده حسین بن علی بن موسی الرضا (ع)، حکم داوری در جشنوارههای مختلف سینمایی، پوشه کاغذی شامل نامهها و قراردادهای سینمایی، پوشه نامههای تشکر و قدردانی از سازمانهای مختلف، تابلو تقدیر چوبی از اولین جشنواره فیلم خوزستان ، حکم انتخاب به عنوان عضو هیات داوران نوزدهمین جشن سینمای ایران، عکسهای مختلف در پروژههای سینمایی و … از جمله مواردی هستند که توسط این هنرمند پیشکسوت در موزه سینما به یادگار گذاشته شد.
علیرضا خمسه در فیلمهایی همچون مرگ یزدگرد، روز باشکوه، زیر بام های شهر، آپارتمان شماره 13، دو نفر و نصفی، من زمین را دوست دارم، بوی خوش زندگی، مهریه بی بی، ماه پیشونی، کلید ازدواج، یکی بود یکی نبود، بیست، عروسک، شکلات داغ، سلام بر فرشتگان، عملیات مهد کودک، از تهران تا بهشت و … نقش آفرینی داشته است.
https://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2023/10/DSC09919-scaled.jpg17072560ahmadiniaabbashttps://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2022/06/logo-mus.pngahmadiniaabbas2023-10-30 09:23:562023-10-30 09:28:12گنجینه «علیرضا خمسه» در موزه سینما راه اندازی شد
اولین نشست از مجموعه سلسلههای پژوهشی با عنوان کاوش سپهر سینما با موضوع هوش مصنوعی در سینما در محل موزه سینما برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی و سمعی بصری ، این نشست که به همت معاونت توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی و با حضور تعدادی از کارشناسان ، صاحبنظران و متخصصان حوزه سینما برگزار شد، سعید اسدی با اشاره به نقش پیشرفتهای تکنولوژی در تحول سینما در ادوار مختلف گفت: سینما پدیدهای مدرن است و در طول تاریخ ، این صنعت با پدیدههای مدرن دیگری مواجه شده و توانسته از آنها استفاده کند یا آنکه در مقابل آن بایستد. واضح است که گاهی آمدن امکانات جدید که اتفاقا حاصل مدرنیته و حاصل دستاوردهای تکنولوژی جهانی است ، وقتی وارد سینما شدند عکس العمل های متفاوتی داشتند . مثلا وقتی صدا وارد سینما شد عکس العمل های اولیه شکل گرفت . ولی بعدها همین صدا شرایط و قابلیتهای ویژهای را برای سینما پدید آورد که همه ما از نتیجه آن اطلاع داریم. گذر از سینمای صامت به سینمای ناطق، گذر از سینمای سیاه و سفید به سینمای رنگی و همینطور پدیدههایی همانند تلویزیون و بقیه چیزها وقتی به عرصه آمدند ، سینما نسبت به آنها عکسالعمل متفاوتی داشته است.
وی در ادامه با اشاره انفجار تکنولوژی در دوره فعلی گفت: در عصری هستیم که دیگر نمی شود گفت هر «روز» یک پدیده یا «امکان» تازه اختراع می شود ، بلکه هرروز شاهد ظهور چند پدیده و اختراع تازه هستیم و این پدیده ها هر روز با هر بخش از زندگی ما نسبت پیدا می کنند .
اسدی با توضیح اینکه سینما هم با اختراع پدیده های نوظهور مواجه است ، افزود: هنر سینما به ویژه در حوزه تولید و توزیع با این مساله روبروست و هرروز اتفاقات تازه ای در این حوزه می افتد که برخی از عکس العمل هایی که به این پدیده و این امکان جدید در سینما ظاهر شده اند ، دو گانه است . یعنی عده ای از ان استقبال می کنند وعده ای هم نسبت به ان معترض هستند.
امیر رضا معتمدی هم با اشاره به تاریخچه هوش مصنوعی گفت: وقتی درباره هوش مصنوعی در حوزه سینما صحبت میکنیم ابتدا باید درک درستی از موضوع هوش مصنوعی داشته باشیم . اطلاع دارید که همه سیستمهای دیجیتالی اول وارد مرحله اتوماسیون شدند، که به عنوان ابزاری که کارها را برای انسان ساده میکند ، کاربرد داشتهاند. این سیستم، ماشین لرنینگ هستند. در این جا، سیستم یادگیری ماشینی بود که در تعامل با انسان از رفتارانسان چیزهایی را یاد می گرفت . اما داستان هوش مصنوعی متفاوت است . در این جا با پدیدهای روبرو هستیم که به آن دیپ لرنینگ میگویند. دیپ لرنینگ نسبت به ماشین لرنینگ دادههای خیلی بیشتری از ما میخواهد اما نکتهای که وجود دارد این است که این سیستم نیاز بسیار کمتری به کمک انسان دارد. این یعنی اینکه این ماشین «خودش برای خودش» تصمیم میگیرد.
معتمدی درباره زمان ورود این پدیده به جامعه نیز گفت: باید بگویم از عمر این پدیده 23 سال میگذرد ، زمانی که زبان برنامهنویسی آلگوریتمی با زبان عصبی پا به عرصه برنامهنویسی گذاشت، شرکتهای غول برنامهنویسی بر روی آن شروع به کار کردند . اگر الان به این پدیده برخورد کردهایم به خاطر این است که این سیستم را از دوره « کار آموزی» به دوره « کاروزی» ارتقا دادهاند.
وی درباره ماهیت هوش مصنوعی نیز گفت: هوش مصنوعی نیاز خیلی کمی به دخالت انسان دارد. پس این پدیده خودش کارها را انجام میدهد. ما می توانیم تخیل کنیم این سیستم در آینده چه کارهایی میتواند انجام دهد و انسانها با تعامل با هوش مصنوعی چه اتفاقی برایشان میافتد. برخی از افراد سرمایهگذاریهای کلانی در حوزه زیر ساختهای سخت افزاری ، نرم افزاری و همین هوش مصنوعی انجام داده اند. انها به دنبال کاهش نیاز سیستماتیک خودشان به نیروی انسانی هستند. کاهش خطاهای موجود ، کاهش هزینه های موجود از جمله اهداف انها هستند. افراد دیگری که نیروهای متخصص هستند هوش مصنوعی را تهدیدی برای خودشان می دانند. چون هوش مصنوعی به سرعت جایگزین نیروهای کار عادی خواهد شد. یعنی هرکاری که رویه روتین و تکراری دارد خطر هوش مصنوعی ان را تهدید میکند.
فرید ناظر فصیحی هم در این نشست با اشاره تاثیر هوش مصنوعی بر سینمای ما گفت: آن چیزی که تاثیرگذاری بیشتر هوش مصنوعی در صنعت تصویر ایران و جهان خواهد داشت امکاناتی است که هوش مصنوعی ایجاد میکند برای اینکه تصاویر جدید و بدیع خلق کنیم با هزینههای کمتر. به هر حال هزینههای تولید بسیار زیاد است و گه گاه شرایط تولید غیرممکن است به عنوان مثال اگر درباره ایدههایی صحبت کنیم که در جغرافیاو در شرایطی که گروه و تیم تولید بخواهد در محل حضور داشته باشند و کار فیلمبرداری انجام دهند. انجام آن کار شاید خیلی هزینهبر باشد. و با سختیها و مشکلات فراوان همراه باشد. بزرگترین تاثیر هوش مصنوعی در زمینه ویژوال پروداکشن است و بخشی است که استودیوهای مجازی و ال وی والهای بزرگ تاثیر زیادی روی صنعت تصویر میگذارند. راهکار این است که ما هم به آن سمت حرکت کنیم . یعنی اگر که قرار باشد به چشم مخاطره وتهدید به آن نگاه کنیم چون قرار است نیروی کار معمولی را بخواهد حذف کند ، و بخواهیم جلوی آن را بگیریم همانند جریان آبی است که همه ما را در بر خواهد گرفت. بهتر است که بتوانیم به سمت هوش مصنوعی حرکت کنیم بهتر است در تولیداتی که داریم از هوش مصنوعی در جای درستش استفاده کنیم.
وی با توضیح اینکه به عنوان استودیویی که در حوزه جلوههای بصری فعال است در تمام این سالها برای کمک به رشد صنعت تصویر، سعی کردیم قدم رو به جلویی داشته باشیم، افزود: تقریبا یک سال است که از مرحله کانسپت تا طراحی از هوش مصنوعی استفاده میکنیم . در استودیوی ما که بالغ بر 35 تا 40 نفر نیروی متخصص مشغول فعالیت هستند ما هنوز به موضوع تعدیل نیرو نرسیدهایم برای اینکه معتقدم با هوش مصنوعی کار کردن یک پوزیشن جدید ایجاد میشود به نام آرتیستهایی که میتوانند به طور تخصصی از هوش مصنوعی برای ارتقای سطح کیفی تصاویر استفاده کنند و این یک فرصت است.
مسعود سفلایی هم درباره تهدیدها و فرصت های هوش مصنوعی در حوزه سینما گفت: در حوزه هوش مصنوعی ما در یک دوره گذار به سر می بریم که شاید رنگ ولعاب آن نسبت به خیلی از دورههای دیگر متفاوت است. ترس از هوش مصنوعی به نوعی از همان ابتدای تاریخ سینما هم وجود داشته است . یعنی ما در فیلم متروپلیس به نوعی ترس از هوش مصنوعی را به خوبی میبینیم . ترس از اینکه هوش میتواند همه جوانب زندگی ما را دربرگیرد را هم داشتیم . در فیلم اودیسه فضایی 2001 هم این ترس را به شکل بدتری شاهد هستیم در فیلم « ای آی» ساخته استیون اسپیلبرگ هم به نوعی وارد فاز دیگری در این حوزه می شویم به این معنی که اگر هوش مصنوعی فراگیر شود احساسات بشر هم تحت تاثیر قرار میگیرد.
مجید شیخ انصاری هم درباره پدیده هوش مصنوعی و اثرات آن بر زندگی گفت: سیستمی که به کمک هوش مصنوعی فعالیت انجام میدهد درک شخصی از دنیا دارد ان هم بدون حضور ما. سیستم از ما یاد گرفته است . مثل بچهای که از پدر و مادرش چیز یاد میگیرد و به تدریج با اموختههایش بزرگ می شود. نگرانیهایی که به خاطر هوش مصنوعی وجود دارد به این خاطر است که هوش مصنوعی به دلیل مهارتهایی که دارد، امکاناتی که دارد، قابلیت انجام محاسبات بسیار سریع پیشنهاداتش بر انسان غلبه کرده است.
https://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2023/10/1698568538.jpg8761240ahmadiniaabbashttps://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2022/06/logo-mus.pngahmadiniaabbas2023-10-29 13:11:062023-10-29 13:11:06هوش مصنوعی میتواند به سینمای ایران کمک کند
هفت فیلم سینمایی با موضوع فلسطین به مدت یک هفته در موزه سینما به نمایش درمیآید.
یه گزارش روابط عمومی موزه سبنما، حمله گسترده رژیم صهیونیستی به نوار غزه و شهید و زخمی شدن تعداد زیادی از مردم فلسطین هر فرد آزادهای را در جهان آزرده کرده است. سبنمای ایران در طول سالها با ساخت آثار متفاوت و گوناگون به ماهیت ظالمانه رژیم صهیونیستی و ظلمهایی که به مردم فلسطین در طول سالها شده پرداخته است.
موزه سبنمای ایران قصد دارد از ۶ تا ۱۲ آبان هفت فیلم منتخب از محصولات سینمای ایران که با موضوع فلسطین ساخته شدهاند را به نمایش درآورد.
فیلمهای سبنمایی شکارچی شنبه ،۳۳ روز، هیام، قناری ، سرب، بازمانده و تولدی دیگر در این هفته فیلم نمایش داده می شود.
این فیلمها از شنبه ۶ آبان هر روز ساعت ۱۶ در سالن فردوس موزه سینما نمایش داده میشود و حضورعلاقمندان برای تماشای این آثار آزاد و رایگان است.
جدول نمایش فیلمها به شرح زیر است:
شنبه ۶ آبان «شکارچی شنبه» ساخته پرویز شیخ طادی
یکشنبه ۷ آبان « ۳۳ روز» ساخته جمال شورجه
دوشنبه ۸ آبان «هیام» ساخته محمد درمنش
سه شنبه ۹ آبان « قناری» ساخته جواد اردکانی
چهارشنبه ۱۰ آبان «سرب» ساخته مسعود کیمیایی
پنجشنبه ۱۱ آبان «بازمانده» زنده یاد سیف الله داد
جمعه ۱۲ آبان «تولدی دیگر» ساخته عباس رافعی
https://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2023/10/1357-1.jpg10241280ahmadiniaabbashttps://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2022/06/logo-mus.pngahmadiniaabbas2023-10-25 10:36:592023-10-25 11:25:40نمایش هفت فیلم با موضوع فلسطین در موزه سینما
کارگاه «شخصیتپردازی در فیلمنامهنویسی» با حضور علی شاهمحمدی، کارگردان و فیلمنامهنویس عصر روز گذشته در موزه سینما برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی موزه سینما، در این کارگاه علی شاهمحمدی با اشاره به اهمیت شناخت داستان و نگاه به زندگی در فیلمنامهنویسی گفت: آنچه فیلمنامهنویسان را از هم متمایز میکند این است که داستان را بشناسند و به زندگی خوب نگاه کنند. ژان رنوآر میگوید «کارگردانهای نسل اول به زندگی نگاه کردند و فیلمهای خوبی ساختند. کارگردنهای نسل دوم به فیلمهای کارگردانهای نسل اول و زندگی نگاه کردند و فیلمهای خوبی ساختند. اما فیلمسازان نسل سوم فقط به فیلمهای کارگردانهای نسل اول و دوم نگاه کردند و فیلمهای خوبی نساختند بنابراین نباید ارتباطتان با جریان زندگی قطع شود.
وی افزود: جان هیوستن فیلمساز آمریکایی معتقد است «دوربین دو وضعیت دارد؛ ایستاده و نشسته» همچنین جان فورد نیز می گوید «دوربین را بکار و بگیر». آنچه که سینمای ویژه را از سینمای معمول متمایز میکند فیلمنامه است درغیر اینصورت تکنیکهای کارگردانی براحتی آموختنی هستند. فیلم «پنهان» میشائیل هانکه هیچ تکنیک نامتعارفی به لحاظ کارگردانی ندارد و آنچه این فیلم را از دیگر فیلمها متمایز میکند نگاهش به زندگی و قصهپردازی خاص است.
شاه محمدی با بیان اینکه عباس کیارستمی قصهگوی خوبی بود، بیان داشت: کیارستمی آگاهانه به سمت سینمای کمتر قصه گوی «طعم گیلاس» و «کلوزآپ» رفت. همانطور که میدانید کلوزآپ فیلم بسیار خوبی است که در دنیا طرفداران خود را دارد به طوری که در بلژیک سایتی به نام «سبزیان» که کاراکتر اصلی این فیلم بود راهاندازی شد. کلوزآپ هفت زاویه دید دارد؛ در واقع میتوانم بگویم هفت صدا در این فیلم وجود دارد، این رویکرد در سینمای جهان به پلی فونیک یا چند صدایی شناخته می شود، اینکه کارگردان نگاه خود را ارجح بر همه نگاهها نداند و به نگاهها و صداهای دیگر نیز در فیلمش اهمیت دهد.
شاهمحمدی همچنین با اشاره به تاثیر کهن الگوها در فیلمنامه نویسی گفت: ابتدا باید بدانیم که کهن الگو چیست؟ از همان آغاز، پیش از اینکه انسان متمدن شود درباره چیزهایی که میدید و درک نمیکرد یا نه می دید و نه درک می کرد، داستان می ساخت.داستان سبب از میان رفتن ترس او از ناشناخته ها می شد. مانند عدم درک بر آمدن ماه، فرو رفتن خورشید، تعدد و هستی ستاره ها، زندگی، تولد، مرگ و… . اساطیر جوامع بشری بر اساس کهن الگوهاست به همین دلیل برای نوشتن مهم است که شما بر کهن الگوها مسلط باشید.
وی با اشاره به اهمیت کهن الگوهای محلی نیز گفت: عباس کیارستمی معتقد بود تا محلی نباشید بینالمللی نمیشوید. ضمن اینکه کهن الگوها سبب شدند شاخه مهمی به نام ادبیات تطبیقی شکل بگیرد زیرا همه کهن الگوها در نهایت به یک ریشه و نهاد می رسند و همه قهرمانها یک قهرمان هستند. همان مفهومی که جوزف کمبل در کتاب قهرمان هزار چهره مطرح می کند. کهن الگوها در جوامع گوناگون تحول یافتند و به انها اضافه یا از آنها کم شد. مثل داستان رستم و سهراب شاهنامه که نظیری در فرهنگهای دیگر مانند تراژدیهای یونان باستان دارد.
شاهمحمدی ادامه داد: امروز سینمای هالیوود از کهن الگوها تغذیه میکند و این کار را به خوبی انجام میدهد و به مرور به سمت ترکیب کهنالگوها پیش میرود. سینمای اروپا نیز دهه هاست از کهن الگوها تغذیه می کند. برگمان در فیلم «پرسونا» به انسان و کاراکتر درون او و نقابش اشاره دارد. فیلم «شرم» استیو مککوئین نیز بر مسائل انسانی به عنوان روابط کهن الگویی تاکید دارد. بدین ترتیب مسائل انسانی و احساس حیات و مرگ و هستی انسان در طول هزاره ها سبب پیدایش کهن الگوها شدند. هنگامی که راجع به این مسائل در فیلم حرف میزنید فیلم معنا و عمق پیدا می کند و از مسائل سطحی روز مره و عوامانه خارج میشود.
وی درباره انواع شخصیت در موقعیتهای گوناگون افزود: چهار ترکیب وجود دارد: انسان عادی در شرایط غیرعادی، انسان غیرعادی در شرایط عادی، انسان غیرعادی در شرایط غیرعادی و انسان عادی در شرایط عادی که ما میتوانیم برای تمرین نوشتن یک شخصیت دراماتیک را در این چهار موقعیت قرار دهیم.
شاه محمدی همچنین درباره تفاوت شخصیت دراماتیک با شخصیت کلیشهای نیز گفت: شخصیت واقعی یا دراماتیک را شخصیت سه بعدی می گویند که در مقابل آن شخصیت مسطح یا دوبعدی قرار میگیرد. شخصیتهای سه بعدی به جهان هستی اتصال دارند و به واقعیت اشاره می کنند؛ مانند مثال شرکت کننده عزیزی که نوشتند تراپیستی که خودش بیشتر به درمان نیاز دارد.در مقابل شخصیتهای کلیشهای بر اساس الگوهای از پیش تعیین شده پیش میروند. از طرفی چون شخصیتهای دراماتیک به واقعیتها اشاره میکنند داستانهایی به عمق هستی و واقعیت زندگی تولید میکنند اما شخصیتهای کلیشهای داستانهای دو بعدی قابل حدس تولید میکنند.
وی همچنین درباره استاک کاراکتر نیز بیان داشت: این شخصیتها از نظر ویژگی بر طراحی شخصیت کلیشه ای استوار شدهاند و اما با شخصیتهای کلیشهای تفاوتی هم دارند. مثلا کاراکتر ها معلم و مرشدی دارند که طی طریق کرده و اطلاعاتی به شخصیت ما میدهد و راهنمای او میشود تا به هدفش برسد. شخصیت اصلی پروتاگونیست است و استاک کاراکتر کمک میکنند شخصیت اصلی ویژگیهای خود که باور ندارد را بشناسد یا باور کند.
https://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2023/10/461.jpg8531280ahmadiniaabbashttps://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2022/06/logo-mus.pngahmadiniaabbas2023-10-24 10:24:142023-10-24 10:54:31«کیارستمی» معتقد بود تا محلی نباشید بینالمللی نمیشوید
موزه سینما نسخه اصلاح و مرمت شده فیلم سینمایی «گاو» به همراه تصاویری از پشت صحنه این فیلم را با همکاری فیلمخانه ملی ایران نمایش میدهد.
به گزارش روابط عمومی موزه سینما، به یاد «داریوش مهرجویی» کارگردان نامدار و ارزشمند سینما فیلم سینمایی «گاو» به همراه تصاویر پشت صحنه این فیلم که توسط فیلمخانه ملی ایران اصلاح و مرمت شده در موزه سینمای ایران به نمایش در میآید.
علاقمندان به سینمای «داریوش مهرجویی» کارگردان فقید سینما در بخش نمایش پشت صحنه فیلم «گاو»، تصاویری بیشتر از آنچه که در گذشته نمایش داده شده است در پرده سالن فردوس موزه سینما خواهند دید.
بخشی از این تصاویر مربوط به زمانی است که بازیگران فیلم «گاو» با لباسهای خودشان و در محل روستای لوکیشن فیلم جلوی دوربین قرار میگیرند و با هدایت کارگردان برای صحنههای مختلف فیلم به طور آزمایشی بازی میکنند. بخشی از صحنههای آزمایشی در حیاط اداره فرهنگ و هنر آن دوران که محل فعلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، فیلمبرداری شده است و جالب اینکه در این نماها، بازیگران لباس صحنه و یا همان لباس روستاییها را بر تن دارند.
بخشی از این تصاویر مربوط به بازیگرانی است که در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند اما در حال حاضر متاسفانه در قید حیات نیستند مثل آقایان جمشید مشایخی، عزت الله انتظامی و جعفر والی که تست بازیگری آنها را در این فیلمها میبینیم. همچنین تصاویری وجود دارد از بازیگرانی که خوشبختانه هنوز در بین ما هستند و در سینمای ایران فعالیت میکنند، مثل آقای علی نصیریان.
همچنین با ملاحظه این نماهای آزمایشی مشخص میشود که ابتدا قرار بود زنده یاد «جعفر والی» نقش دیوانه روستا را بازی کند اما در فیلم نهایی این نقش به عزت الله رمضانی فر داده شده و جعفر والی نقش کدخدا را بازی کرده است.
این تصاویر اگرچه همچون سایر راشها و تصاویر اضافی دیگر فیلم های سینمایی قدیمی بی صدا هستند و حداکثر زمان آنها نیز 30 دقیقه است اما با توجه به اینکه تصاویر زیادی از پشت صحنه فیلم های قبل از انقلاب و به ویژه نماهایی از تست بازیگری افراد وجود ندارد، ارزش زیادی داشته و بسیار دیدنی هستند.
گفتنی است فیلم سینمایی «گاو» برنده جایزه فیبرشی از جشنواره ونیز، جایزه بخش نگاه نو جشنواره برلین، جایزه بهترین فیلم از جشنواره لاروشل فرانسه را بدست آورده است.
در این نمایش ویژه که روز سه شنبه دوم آبان ماه ساعت 15 در سالن فردوس موزه سینما است، بعد از نمایش فیلم و پشت صحنه آن «احمد طالبی نژاد» نویسنده، منتقد سینما و فیلمساز درباره سینمای داریوش مهرجویی و مشخصا فیلم «گاو» به عنوان یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران صحبت خواهند کرد.
گاو، اجاره نشینها، هامون، بانو، پری، لیلا، مهمان مامان، نارنجی پوش، سنتوری، لامینور، اشباح و … از جمله آثار درخشانی هستند که در کارنامه زنده یاد «داریوش مهرجویی» به یادگار باقی مانده است.
زنده یاد «داریوش مهرجویی» ۶ دهه از ۸ دهه عمر خود را به فیلمسازی و سینما اختصاص داد.
https://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2023/10/گاو.jpg10241280ahmadiniaabbashttps://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2022/06/logo-mus.pngahmadiniaabbas2023-10-21 10:31:112023-10-21 10:31:30نمایش فیلمی مرمت شده از «داریوش مهرجویی» در موزه سینما/ نمایش تصاویر پشت صحنه
🔹علی نصیریان: اولین معلم من در بازیگری مهرجویی بود
🔸تورج منصوری: مهرجویی کارگردان متفاوتی بود
🔹فریده سپاه منصور: مهرجویی همیشه نقش زندگی را میخواست
🔸عنایت بخشی: مهرجویی کارگردان متفاوتی بود
https://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2023/10/image0000161A.jpg15012196ahmadiniaabbashttps://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2022/06/logo-mus.pngahmadiniaabbas2023-10-15 14:10:572023-10-15 14:11:02هنرمندان از زنده یاد «داریوش مهرجویی» گفتند
▪️تسلیت موزه سینما برای درگذشت کارگردان بزرگ سینمای ایران “داریوش مهرجویی”
سینمای ایران بزرگمردی را از دست داد؛ بزرگمردی که نگاه حرفهای، هنرمندانه ،دلسوزانه و آثار ماندگار او قطعا ستودنی است و همواره یاد او با آثاری همچون اجاره نشین ها، گاو، هامون، پری، و …در اذهان مردم باقی خواهد ماند.
▪️موزه سینمای ایران با نهایت تاسف و تاثر درگذشت ناباورانه و دردناک داریوش مهرجویی کارگردان نامدار سینمای ایران و همچنین همسرش وحیده محمدی فر را به جامعه هنری ایران تسلیت گفته و از خداوند متعال برای داریوش مهرجویی غفران الهی و آرامش ابدی و برای بازماندگان صبرو اجر مسئلت داریم.
https://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2023/10/Untitled.jpg522822ahmadiniaabbashttps://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2022/06/logo-mus.pngahmadiniaabbas2023-10-15 13:58:482023-10-15 13:59:09تسلیت موزه سینما برای درگذشت کارگردان بزرگ سینمای ایران «داریوش مهرجویی»
روابط عمومی موزه سینمای ایران خبر دریافت ورودی ۱۰۰ هزار تومانی برای بازدید از این موزه را تکذیب کرد.
به گزارش روابط عمومی موزه سینما، به تازگی خبری در یکی از کانالهای تلگرامی منتشر شده بود مبنی بر فروش بلیت ۱۰۰ هزار تومانی برای بازدید از موزه سینما که صحت ندارد.
روابط عمومی موزه سینما ضمن تکذیب این خبر اعلام میکند بلیت ورود ی برای بازدید از موزه سینما ۱۰ هزار تومان است ضمن آنکه بازدید کنندگان برای ورود به تالارها دیگر مبلغی پرداخت نمیکنند و همچنین تماشاگران سینما که بلیتهای فیلم های سینماهای موزه را از سامانههای بلیت فروشی تهیه کردهاند و یا از گیشه بلیت خریدهاند و همچنین مهمانان مراسمها ، نشستها و اعضای باشگاه مخاطبان موزه سینما نیازی به تهیه بلیت ورودی ندارند.
موزه سینمای ایران حقوق قانونی خود در پیگیری این موضوع را محفوظ میداند.
https://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2023/10/690000.jpg600900ahmadiniaabbashttps://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2022/06/logo-mus.pngahmadiniaabbas2023-10-14 17:36:212023-10-14 17:36:21توضیحات موزه سینما درباره یک خبر
مجموعه کارگاههای آموزشی «شخصیت سازی و شخصیت پردازی» در فیلمنامه نویسی توسط موزه سینما برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی موزه سینما، شخصیتها نیروی محرکه و مهمترین بخش هر روایت دراماتیک در فیلمنامه هستند. اگر چه بدون داستان فیلمنامه ای وجود ندارد اما شخصیتها داستانها را ایجاد می کنند، فیلمنامه را پیش می برند و در نهایت شخصیتها هستند که در یاد مخاطب میمانند.
به همین دلیل موزه سینما در ادامه برگزاری کارگاه های تخصصی خود در حوزه سینما قصد دارد تا این مجموعه کارگاه ها را در سه جلسه ( سه ساعته) با موضوع «شخصیت سازی و شخصیت پردازی» در فیلمنامه نویسی با محوریت و نگاهی به «چهارده کاراکتر دراماتیک» به عنوان شخصیتهای اصلی و فرعی فیلمنامههای سینمای جهان برگزار کند.
در این کارگاه ها پیش از ورود به مبحث اصلی ابتدا مفاهیم اساسی و بسیار مهمی نظیر کهن الگو ( Archetype )، نحوه ایجاد تمایز میان کهن الگوها، کلیشهها و شخصیتهای تیپیکال ژانرها و نحوه ترکیب کهن الگوها بررسی میشود . در مرحله بعد با توضیح و تحلیل چهارده کاراکتر دراماتیک، «شخصیت سازی و شخصیت پردازی» و سپس نحوه استفاده فیلمنامه نویسان بزرگ سینمای جهان از این چهارده الگو آموزش داده می شود .
مدرس این کارگاه ها «علی شاه محمدی» فیلمنامه نویس و فارغ التحصیل درام و کارگردانی فیلم از دانشگاههای سنت لوکاس بروکسل، فیلم و تئاتر بوداپست و تکنولوژی و علوم انسانی لیسبون و برنده شش جایزه بین المللی برگزار خواهد شد.
علاقمندان برای ثبت نام و شرکت در این کارگاه می توانند به لینک https://clubmuseum.ir/workshops/29 مراجعه کنند.
https://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2023/10/12345.jpg12801150ahmadiniaabbashttps://cinemamuseum.ir/wp-content/uploads/2022/06/logo-mus.pngahmadiniaabbas2023-10-14 10:46:282023-10-14 10:47:03برگزاری مجموعه کارگاه های شخصیت پردازی در فیلمنامه نویسی