فراخوان چهل‌وپنجمین جشنواره ملی فیلم فجر به‌زودی منتشر می‌شود

فراخوان چهل‌وپنجمین جشنواره ملی فیلم فجر به‌زودی منتشر می‌شود

علیرضا تابش، دبیر چهل‌وپنجمین جشنواره ملی فیلم فجر با اعلام اینکه فراخوان جشنواره به‌زودی منتشر می‌شود، گفت: بخشی از آثار جشنواره امسال به نیازها، دردها و آرزوهای مردم اختصاص خواهد داشت و تلاش می‌کنیم سهم استان‌ها را نیز در این رویداد افزایش دهیم.

به گزارش پایگاه خبری موزه سینمای ایران، علیرضا تابش در حاشیه نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در گفتگو با صبا  همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تغییر احتمالی آیین‌نامه و شرایط پذیرش آثار، به‌ویژه محدودیت حضور فیلم‌هایی که پیش‌تر در جشنواره‌های دیگر اکران شده‌اند، گفت: متن فراخوان جشنواره تا چند روز آینده منتشر شود. پس از انتشار فراخوان، پاسخ پرسشتان را در آنجا خواهید گرفت.
وی در ادامه با ادای احترام به دبیران دوره‌های گذشته این رویداد، ادامه داد : جشنواره فجر یک نهاد ملی در سپهر سینمایی ایران است. من نیز طی شش سال و نیم تا هفت سال مدیریت بنیاد سینمایی فارابی و همچنین همکاری با انجمن سینمای جوانان ایران و دیگر نهادهای سینمایی، همواره با موضوع جشنواره فجر در ارتباط بوده‌ام.
تابش گفت:  سوابق سال‌های گذشته‌ام در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز باعث شده است که بخش قابل‌توجهی از عمر کاری‌ام با این رویداد و ارتباط با فیلمسازان، تهیه‌کنندگان، نویسندگان و مخاطبان سینما سپری شود. خودم ۴۴ دوره جشنواره فجر را تجربه کرده‌ام و از حضور در این رویداد لذت برده‌ام. به یاد دارم که جشنواره در دهه ۶۰ و در شرایطی برگزار می‌شد که کشور دوران جنگ تحمیلی را پشت سر می‌گذاشت. استودیوها فعال بودند، فیلمسازان متناسب با شرایط جنگی فیلم می‌ساختند و مردم در صف سینماها منتظر اکران آثار جشنواره بودند.
تابش افزود: با وجود فراز و فرودهایی که جامعه ما در دوره‌های مختلف، به‌ویژه در حوزه سینمای اجتماعی، تجربه کرده است، جشنواره فجر توانسته به‌عنوان یک نهاد ملی مسیر خود را ادامه دهد. طبیعی است که در هر دوره، منتقدان، مخاطبان و رسانه‌ها دیدگاه‌های متفاوتی نسبت به آثار داشته باشند. هر سال نسل تازه‌ای از سینماگران وارد جریان تولید می‌شوند و مخاطبان و منتقدان نیز متناسب با ذائقه و نگاه خود آثار را تحلیل و ارزیابی می‌کنند.
انسجام ملی؛ مهم‌ترین نیاز کشور در جشنواره امسال
دبیر چهل‌وپنجمین جشنواره ملی فیلم فجر با اشاره به شرایط امروز کشور، انسجام ملی را یکی از محورهای اصلی این دوره دانست و اظهار کرد: امیدوارم در این دوره بتوانیم مخاطبان بیشتری را به سینماها بیاوریم. کشور در شرایطی قرار دارد که به نظرم انسجام، مهم‌ترین نیاز امروز ماست. بخشی از این انسجام را رسانه‌ها، هنرمندان، نویسندگان و جامعه فرهنگی و هنری ایران می‌توانند بازتولید کنند.
او با اشاره به محتوای آثار حاضر در جشنواره پیش‌رو گفت: طبیعتاً بخشی از جشنواره امسال به نیازها، دردها و آرزوهای مردم عزیزمان اختصاص خواهد داشت؛ موضوعاتی که هنرمندان در آثار خود به تصویر خواهند کشید. امیدوارم بتوانیم در این دوره آثار متنوع‌تری را نیز در استان‌های کشور به نمایش بگذاریم.
تابش با تأکید بر ضرورت توجه به ظرفیت‌های خارج از پایتخت افزود: من واقعاً معتقدم تهران همه ایران نیست. به همین دلیل امیدوارم امسال سهم استان‌ها در جشنواره فیلم فجر تقویت شود و امکان بهره‌مندی مخاطبان در شهرهای مختلف از این رویداد فراهم شود.
آثار مرتبط با جنگ‌های اخیر در جشنواره فجر
تابش در پاسخ به پرسشی درباره احتمال حضور فیلم‌هایی با موضوع دو جنگ اخیر و مقاومت مردم ایران در جشنواره چهل‌وپنجم توضیح داد: من دیروز به‌صورت رسمی به این مسئولیت منصوب شدم. البته آقای فریدزاده مدتی بود این موضوع را با من مطرح کرده بودند و در نهایت دو روز پیش مسئولیت را پذیرفتم. بنابراین باید توجه داشت که هنوز در ابتدای مسیر هستیم.او با اشاره به پیگیری وضعیت تولیدات سینمایی عنوان کرد: آخرین آماری که امروز از سازمان سینمایی و بخش‌های مختلف تولید سینما دریافت کردم، نشان می‌دهد که خوشبختانه امیدواریم امسال آثار متنوعی در جشنواره داشته باشیم. امیدوارم سینماگران، تهیه‌کنندگان و سرمایه‌گذاران بتوانند آثار خود را به جشنواره برسانند.دبیر جشنواره فجر با اشاره به احتمال حضور آثار مرتبط با مقاومت مردم ایران ادامه داد: بخشی از این آثار، چه از سوی سینماگران نسل نو و چه از سوی سینماگران پیشکسوت، با موضوع مقاومت جانانه مردم عزیز کشورمان ارتباط خواهند داشت.
دبیر چهل‌وپنجمین جشنواره ملی فیلم فجر همچنین  با اشاره به اهمیت سینمای مقاومت و نقش سینماگران ایرانی در ثبت و روایت این حوزه بیان کرد: سینمای حماسی و مقاومت ایران، بخش مهمی از بار روایت خود را بر دوش سینماگران معاصر گذاشته است. از زمانی که ادبیات مقاومت در ایران به شکل جدی‌تری در دوره معاصر مطرح شد، سوژه‌های مرتبط با این حوزه نیز به فیلم‌های سینمایی، آثار انیمیشن و گونه‌های مختلف سینمایی راه پیدا کردند.ا
و با اشاره به برگزاری نوزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، ابراز امیدواری کرد که با بلوغ و تثبیت این رویداد، برنامه‌ریزی جدی‌تری برای نمایش آثار برگزیده آن صورت بگیرد تا مخاطبان نسل جدید، به‌ویژه جوانان، دانشجویان و علاقه‌مندان سینما در شهرهای مختلف کشور نیز امکان تماشای این آثار را داشته باشند.