یادْ نِگار

یادْ نِگار

امروز 12 آبانماه؛ زادروز زنده یاد «فرج‌الله سلحشور» کارگردان، بازیگر و تهیه‌کننده سینما و تلویزیون است که بیشتر در حوزه فیلم‌های مذهبی و دفاع مقدس شناخته می شود. امروز همچنین سالروز تولد «فلورا سام» و «یکتا ناصر» بازیگران سینماست.

به گزارش پایگاه خبری موزه سینمای ایران، فرج‌الله سلحشور(۱۲ آبان ۱۳۳۱ – ۸ اسفند ۱۳۹۴)  فعالیت هنری خود را با بازی در فیلم توبه نصوح (۱۳۶۱) آغاز  و بعدها در فیلم‌هایی همچون گورکن و پرواز درشب،  نقش‌آفرینی کرد. 
در «گورکن» علاوه بر بازیگری به چهره‌پردازی نیز پرداخت و در سال ۱۳۶۵ش، در فیلم «پرواز در شب» ساخته رسول ملاقلی‌پور نیز به ایفای نقش پرداخت و در سال ۱۳۶۷ نیز علاوه‌بر بازیگری در مقام تهیه‌کنندگی «انسان و اسلحه» ساخته مجتبی راعی حضور یافت.

 سلحشور  در سال ۱۳۷۲، فیلم «ایوب پیامبر» را با نقش آفرینی، نویسندگی و کارگردانی خودش ساخت و رسماً وارد فضای فیلم سازی شد.
سلحشور که در سال‌های بعد کوشیده بود داستان‌های قرآنی را به مجموعه‌های تلویزیونی تبدیل کند در سال ۱۳۷۶، مجموعه تلویزیونی «مردان آنجلس»(داستان اصحاب کهف) را ساخت و ده سال بعد در سال ۱۳۸۶ مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر» را نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی کرد که مخاطبان زیادی در  تلویزیون داشت.
سلحشور به‌دلیل نگرش مذهبی و دینی‌اش در عرصه هنر شناخته می‌شد و تلاش می‌کرد تا داستان‌های قرآنی و مذهبی را در قالب سینما و تلویزیون به تصویر بکشد.
در نهایت، او پروژه‌ای در مورد حضرت موسی را آغاز کرد که متاسفانه از دنیا رفت و این طرح به کارگردانان دیگر واگذار شد.

زنده یاد سلحشور سرانجام  پس از چند ماه تحمل سرطان ریه، شنبه ۸ اسفند سال ۱۳۹۴ در تهران درگذشت و در امامزاده سید جعفر باغ فیض تهران به خاک سپرده شد. روحش شاد

«فلورا سام»  بازیگر، نویسنده و کارگردان تلویزیون و تئاتر نیز زادهٔ ۱۲ آبان ۱۳۴۴ است.
او در شیراز متولد شد و سال 63 با مجید اوجی تهیه کننده سینما و تلویزیون ازدواج کرد و بعد از قبولی در دانشگاه به تهران آمد و سال 69 اولین تجربه بازیگری او رقم خورد. شروع فعالیت حرفه‌ای وی در تلویزیون با بازی در مجموعهٔ تلویزیونی «مهر و ماه» در سال ۱۳۶۹ به کارگردانی حمید لبخنده بود.
او همچنین در مجموعه‌های شیخ مفید، روزهای زندگی، همسایه‌ها، شبی از شب‌ها، نشانی و ماه عسل ایفای نقش کرده‌است.
سریال همسایه ها به کارگردانی محمدحسین لطیفی سال 80 از شبکه سه سیما پخش شد و فلورا سام یکی از به یاد ماندنی ترین نقش هایش را در این سریال ایفا کرد و بازیگر نقش محبوبه در این سریال بود. 
او بعد از چند سال تجربه بازیگری، چهره پردازی و نویسندگی به سراغ کارگردانی رفت و سریال هایی را به تهیه کنندگی همسرش مجید اوجی ساخت.  سریال ناز و نیاز درسال 90 اولین تجربه کارگردانی فلورا سام بود که به عنوان نویسنده هم در این سریال حضور داشت.
راز پنهان، بی قرار 1 و 2، ما فرشته نیستیم، باغ سرهنگ، قرارمون پارک شهر و مرضیه از دیگر سریال هایی هستند که فلورا سام در آنها به عنوان کارگردان حضور داشته است.
سریال مرضیه آخرین کار مشترک فلورا سام و همسرش مجید اوجی بود که سال 98 از شبکه دو سیما پخش شد و درباره یک اختلاس و فساد مالی بود.
مجید اوجی همسر فلورا سام 17 آبان ماه سال 98 بعد از مدتی تحمل رنج بیماری درگذشت. یادش گرامی

و «یکتا ناصر» بازیگر سینما هم زادهٔ ۱۲ آبان ۱۳۵۷است. او در سال ۱۳۹۰ برای بازی در یکی می‌خواد باهات حرف بزنه برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن جشنواره فیلم فجر شد. 
یکتا ناصر در تهران زاده شد و در ۱۹ سالگی به واسطه علاقه به بازیگری به چند دفتر سینمایی مراجعه و در تست انتخاب بازیگر شرکت کرد به‌طوری که در نهایت برای بازی در سریال گل‌های کاغذی (۱۳۷۶) انتخاب شد.
او پس از بازی در سریال گل‌های کاغذی، کماکان فعالیت‌های خویش را ادامه داده و در چند مجموعه تلویزیونی دیگر نیز بازی کرد؛ تا اینکه با ایفای نقش در فیلم ساقی (۱۳۸۰) رسماً فعالیت خود را در سینما آغاز نمود.
یکتا ناصر پس از ورود خود به سینما در آثاری همچون «فراری»، «قند ترش»، «مترسک»، « نسکافه داغ داغ»، «سرود تولد» و «روز بر می آید» نقش آفرینی کرد تا اینکه بازی او در فیلم «یکی می خواد حرف بزند» در جشنواره مورد توجه قرار گرفت و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را برای او به ارمغان آورد.
او در کنار فعالیت های سینمایی وارد دانشگاه نیز شد و در رشته مهندسی محیط زیست مشغول به تحصیل گردید.
یکتا ناصر در طول دوران کاری خود، در آثار سینمایی و تلویزیونی متعددی نقش آفرینی کرده  که برخی از آنها مانند سریال نیسان آبی با استقبال گسترده مخاطبان  روبرو شد.


یادْ نِگار
یادْ نِگار
یادْ نِگار
یادْ نِگار
یادْ نِگار