به گزارش پایگاه خبری موزه سینمای ایران، حبیب فتحی در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد: در دیدار جمعی از مسئولان، هنرمندان، شهردار و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر اردبیل با خانواده زنده یاد اکبر عبدی داشتیم، شهرداری اردبیل متعهد به راه اندازی فرهنگسرایی به نام آن هنرمند فقید شده بود.
وی افزود: خانواده زندهیاد عبدی در اقدامی فرهنگی، بخشی از وسایل شخصی و یادگاریهای این هنرمند فقید را به «موزه عمارت شهرداری اردبیل» اهدا کردند و شهردار این شهر نیز قول داد فرهنگسرایی به نام آن بازیگر بزرگ سینمای ایران نامگذاری شود.
وی ادامه داد: ایجاد فرهنگسرا به نام ایشان در زادگاه پدری ایشان اردبیل با هدف پاسداشت یاد و جایگاه آن استاد بی بدیل تئاتر و سینما ضرورت پیدا کرد و خوشبختانه این وعده محقق شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اردبیل ادامه داد: نامگذاری فرهنگسرا به نام آن نادره دوران، گامی برای تکریم مفاخر و هنرمندان اردبیلی و پیوند میان فرهنگ، هنر و مدیریت شهری است.
اکبر عبدی آقاباقر متولد چهار شهریور ۱۳۳۹ در تهران بود که از سال ۱۳۵۸ با دریافت مدرک دیپلم با نمایشهای آماتوری فعالیت هنریاش را آغاز کرد و سال ۱۳۶۱ به تلویزیون راه یافت و دارنده نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود.
مرحوم عبدی که با مجموعه تلویزیونی «باز مدرسم دیر شد» در سال ۱۳۶۲ شناخته شد، در سال ۱۳۶۳ با فیلم «جنجال بزرگ» بازی در سینما را آغاز کرد و پس از آن در فیلمهای «مردی که موش شد»، «اجاره نشینها»، «گراند سینما» و «ای ایران» توانست قابلیتهای خود را در نقشهای کمدی ثابت کند.
نوع چهره عبدی و بازیهای او به قدری در زمینه کمدی منحصر بهفرد بود که حتی در فیلم «مادر» در نقش معلول و در فیلم سفر «جادویی» در ۲ نقش میانسالی و کودکیاش ظاهر شد و توانست در میان مخاطبان سینمایی به محبوبیت دست پیدا کند و این امر حتی در فیلمهای «دلشدگان» و «آقای شانس» هم مشهود بود.
این بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون عصر جمعه، دوم مرداد ماه ۱۴۰۵ به دلیل ایست قلبی در بیمارستانی در تهران دار فانی را وداع گفت و پیکرش صبح یکشنبه، چهارم مرداد از مقابل تالار وحدت تشییع و در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد.