یادْ نِگار

یادْ نِگار

امروز پانزدهم شهریورماه زادروز تهمینه میلانی کارگردان، فیلمنامه‌نویس، تهیه‌کننده فیلم و منتقد سینماست که در زمینه‌های منشی‌گری صحنه و طراحی صحنه و لباس نیز فعالیت کرده است.

به گزارش پایگاه خبری موزه سینمای ایران،  تهمینه میلانی در15 شهریورماه سال ۱۳۳۹ در شهر تبریز به دنیا آمد اما در دبیرستان‌های شرف و مرجان شهر تهران به تحصیل پرداخت.
او بسیار جوان بود که به عنوان اولین تجربه سینمایی به عنوان منشی صحنه فیلم خط قرمز برگزیده شد و در کنار کار در کارگاه آزاد فیلم به ادامه تحصیل پرداخت. او که به آرامی به کار در سینما آشنا می‌گردید شروع به نوشتن فیلمنامه (اگر فردا بیاید، دوستت دارم مادر، عشق و مرگ و …) و کار در دیگر فیلم‌ها (ای ایران، جهیزیه‌ای برای رباب، دل نمک و …) کرد. از وی چندین نقد سینمایی در ماهنامه فیلم منتشر شده است. اولین نقد او بر فیلم مادیان در اسفند ۱۳۶۵ در شماره ۴۷ ماهنامه فیلم منتشر شده است.

اولین فیلم تهمینه میلانی ، «بچه‌های طلاق» در سال ۱۳۶۸ جایزه بهترین فیلم اول را در جشنواره فجر برد و جایزه نقدی آن به او کمک کرد که مجدداً به همراه رضا بانکی و مهدی احمدی فیلم «افسانه آه » را بسازد. پس از  این فیلم، فیلم کمدی «دیگه چه خبر» با بازی ماهایا پطروسیان را ساخت که بسیار پرفروش شد.
در سال ۱۳۷۶ ، میلانی فیلم «دو زن» را ساخت و به خاطرآن، میلانی جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر را برد و نامزد جایزه بهترین کارگردانی از همین جشنواره شد. میلانی پس از موفقیت فیلم «دو زن» فیلم‌های «نیمه پنهان » و «واکنش پنجم» را هر سه با بازی نیکی کریمی ساخت.
پس از فیلم‌های سه‌گانه میلانی با بازی نیکی کریمی، فیلم «زن زیادی» با بازی مریلا زارعی در سال ۱۳۸۳ به نمایش درآمد. در سال ۱۳۸۴ نیز بر اساس کتاب «شفای کودک درون» اثر لوچیا کاپاکیونه فیلم آتش‌بس با بازی مهناز افشار و محمدرضا گلزار را ساخت.
این فیلم که به بخش مسابقه سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر راه نیافت، در سال ۱۳۸۵ اکران شد و رکورد فروش صد میلیون تومان در هفته اول را به جای گذاشت. پس از ساخت و اکران فیلم «آتش‌بس»، لوچیا کاپاکیونه، نویسنده کتاب «شفای کودک درون» با ارسال نامه‌ای به میلانی از او تشکر و قدردانی کرد.


یادْ نِگار
یادْ نِگار
یادْ نِگار
یادْ نِگار
یادْ نِگار