به گزارش پایگاه خبری موزه سینمای ایران، این سریال در ۱۷ قسمت و در طول دو سال از ۱۳۵۲–۱۳۵۰ به کارگردانی همایون شهنواز و تهیهکنندگی «ملکساسان ویسی» ساخته شد که پس از ساخته شدنش حدود سه قسمت از آن حذف و الباقی در تلویزیون پخش شد و نخستین بار، در اسفندماه ۱۳۵۳ از تلویزیون ملی ایران به نمایش درآمد و پخش آن، تا بهار ۱۳۵۴ ادامه داشت.

مجموعه تلویزیونی دلیران تنگستان برداشت آزادی بود از کتاب «دلیران تنگستانی» «محمدحسین رکن زاده آدمیت». البته جدا از این برداشت آزاد، «همایون شهنواز» برای ساخت این اثر از ۱۱ کتاب ترجمه شده، ۷ کتاب ترجمه نشده و روزنامههای حبلالمتین، عصر جدید و همچنین از ۱۱۰ فقره سند و ۱۸۰۰ قطعه عکس و یادداشتهای رهبران و بازماندگان جنبش تنگستان بهعنوان منابع اصلی استفاده کرد.

همایون شهنواز نویسنده و کارگردان سریال تلویزیونی «دلیران تنگستان» بود و در کارنامه او سریال «روزهای به یادماندنی» و فیلم سینمایی «شاه خاموش» نیز به چشم می خورد.
همایون شهنواز و خانوادهاش به کانادا رفتند اما وی به ایران رفت و آمد داشت .
زنده یاد شهنواز سرانجام روز شنبه ۵ اسفندماه ۱۳۹۶ به علت حادثه آتش سوزی درمنزلش در خیابان ولیعصر تهران (چهارراه پارکوی) دچار سوختگی ۸۰ درصد شد و درنهایت در تاریخ چهارشنبه ۱۶ اسفندماه ۱۳۹۶ درگذشت.

سید محمود جوهری (۱۳۲۴ – ۴ فروردین ۱۳۵۵) بازیگر نقش رئیسعلی دلواری هم در عرصه تئاتر فعال بود و نمایشهای متعددی را به صحنه برد. او در تئاتر بهعنوان نویسنده، کارگردان، چهرهپرداز و بازیگر فعالیت داشت.
او نیز پس از پایان ساخت مجموعه و در آستانه شهرت، در حادثه تصادف خودرویش در نوروز ۱۳۵۵ درگذشت .

زنده یاد جوهری که با پیکان جوانان قرمز رنگش و به همراه همسر و کودکش راهی مسافرتی نوروزی به جنوب کشور (جاده اهواز. آبادان) بود، طی مسیر دچار سانحه شده و در این حادثه، به همراه همسرش جان باختند و در قطعه ۹، ردیف ۵۹، شماره ۳ بهشت زهرا به خاک سپرده شد. روحشان شاد