یادْ نِگار

یادْ نِگار

امروز سالروز درگذشت زنده یاد محمدعلی تبریزیان با نام هنری همایون، بازیگر قدیمی و پیشکسوت سینماست.

به گزارش پایگاه خبری موزه سینمای ایران، محمدعلی تبریزیان، (۱۵ اردیبهشت ۱۳۱۶– ۲۷ تیر ۱۴۰۴)، در مشهد متولد شد و همسرش مهرانگیز فرحزادی و فرزندش امید تبریزیان نیز بازیگر بودند. 
همایون از نوجوانی به سینما علاقه‌مند و در اواخر دهه ۱۳۳۰ وارد دنیای بازیگری شد. نخستین حضور سینمایی او در سال ۱۳۳۸ و با بازی در فیلم‌های داماد میلیونر و بی‌ستاره‌ها رقم خورد.
او در این فیلم‌ها که جزو آثار کمدی آن دوره بودند، نقش‌های فرعی را ایفا کرد اما بازی روان و چهره بامزه‌اش توجه سینمادوستان را جلب نمود.
همایون باجناق جهانگیر فروهر، بازیگر سینما و تلویزیون بود. 

در دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰، همایون به یکی از پرکارترین و محبوب‌ترین بازیگران سینمای فیلم فارسی بدل گشت. وی در دست‌کم ۹۸ فیلم سینمایی ایفای نقش کرد و عمدتاً در نقش‌های کمدی و طنز ظاهر می‌شد که میان مردم بسیار پرطرفدار بودند.
همایون در فیلم‌های زیادی از جمله سلطان قلب‌ها، دروازه تقدیر، خروس جنگی، چرخ بازیگر، لیلی و مجنون، سرنوشت و ایمان و.. ایفای نقش کرد.
همایون بعد از انقلاب ۱۳۵۷، در ایران ماند و به همراه خانواده اش به شغل رستوران داری روی آورد.
زنده یاد محمدعلی تبریزیان سرانجام  در ۸۸ سالگی در جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴ به خاطر کهولت سن در منزلش در تهران درگذشت و پیکرش در قطعه هنرمندان بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.روحش شاد