حمید منوچهری ؛ هنرمندی توانمند و پرکار

حمید منوچهری ؛ هنرمندی توانمند و پرکار

منوچهری گوینده، دوبلور، بازیگر پیشکسوت، هنرمندی توانمند و پرکار بود که آثار ماندگاری از خود به یادگار گذاشته است. او یکی از چهره‌های محبوب عرصه هنر دوبله در ایران بود.

به گزارش پایگاه خبری موزه سینمای ایران، حمید منوچهری در سال ۱۳۲۰ در تهران زاده شد. او در سال ۱۳۳۶ به تشویق دوست خود هوشنگ کاظمی با نمایش‌های رادیویی آشنا شد و یک سال بعد برای فراگیری رازهای کار تئاتر افتخار شاگردی رفیع حالتی را پیدا کرد و در همان سال نیز از طریق هوشنگ کاظمی با حرفهٔ دوبلاژ آشنا شد.
در سال ۱۳۴۲ نصرت‌الله محتشم او را به رادیو ایران برد. در سال ۱۳۵۱ کارگردانی برنامه کودک رادیو را به عهده گرفت و تا سال ۱۳۵۷ چند برنامه دیگر را نیز کارگردانی کرد.

در سال ۱۳۶۰ کارگردانی صبح جمعه با رادیو را به عهده گرفت و تا سال ۱۳۶۵ به فعالیت خود ادامه داد و بعد از آن در عصر جمعه و برنامه‌های ویژه رادیو به کارگردانی و ایفای نقش پرداخت و در فیلم‌های سینمائی «مشت و تفنگ شکسته»، «شیطان صفتان»، «مأموریت»، «چهره دوم»، «سقوط»، «جغدها» و مجموعه تلویزیونی «یکی از این روزها»، «داستان یک زندگی» و «معمای شاه» نیز حضور فعال داشته‌است.
وی خالق صدای خاطره انگیز شخصیت «رئیس کلاه» در مجموعۀ کارآگاه گجت بود.

همکاران منوچهری می گویند : زنده یاد منوچهری به کارش خیلی علاقه مند و عاشق جوانان بود و همیشه آرزوی موفقیت برای آنها میکرد و می گفت هیچ آرزوی برای خودم ندارم فقط آرزو دارم جوانان موفق وسلامت ودر کارشان موفق باشند.
درگذشت
استاد منوچهری سرانجام چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ در بیمارستان شهرام تهران به‌علت بیماری درسن ۸۱ سالگی درگذشت.

کارنامه هنری 

کارگردانی و گویندگی رادیو از ۱۳۴۲
بازی در تئاتر و سینما و تلویزیون
نقش‌های مختلف سوم و چهارم در فیلم و سریال (در سریال‌ها بیشتر مدیریت دوبلاژ)
نقش‌های شاخص: کارتون: کارآگاه گجت (کلاه) – میتی کومان (نقش‌های منفی)، فیلم کلاه (رنه لفر / ژیلبر وارنو) – رمز شرافت
مدیریت دوبلاژ: وسوسه شیطان – پسران بد ۲ (دوبله تلویزیونی) – حرفه خانوادگی – تعقیب کوبنده

بازیگری

معمای شاه (۱۳۹۴)
تازیانه بر باد (۱۳۷۴)
منطقه ممنوع (۱۳۷۳)
مشت (۱۳۶۳)
شبکه صفر (۱۳۵۶)

دوبله

کمیته مجازات ۱۳۷۷
سفر پرماجرا ۱۳۷۴
چشم طلایی
دنیا کافی نیست
فردا هرگز نمیرد
ام ۱۹۳۱
۱۲ مرد خشمگین ۱۹۵۷
مردی به نام ایپ ۲۰۰۸
خداحافظی طولانی (فیلم ۱۹۷۳)
شورش در کشتی بونتی (دوبله دوم)
المر گنتری (فیلم) (دوبله دوم)