به گزارش پایگاه خبری موزه سینما، بعد از نمایش فیلم ، شهرام درخشان، مستندساز درباره فیلم گفت: ما خیلی زود به سینما رسیدیم و به هرحال در محدوده تهران حداقل در صد سال گذشته که تولد سینما در ایران بوده ، اینقدر مکان از دست رفته داشته باشیم. شما چقدر فیلم مستند دیدید که چهره تهران را ثبت کند.
وی افزود: درطول صد سال گذشته بطور کلی دوربین داشتیم ولی از انقلاب مشروطه فیلمبرداری نشد و تهران شهری است که از مکتوبات آن تاریخش را می خوانیم ولی در اروپا و امریکا درخصوص شهرهای خود مستند دارند ولی تهران همچین مستندی ندارد.
درخشان گفت: فیلمی در حال ساخت آن هستم که درباره محله تجریش است آنچه در این منطقه از لحاظ فرهنگی و معماری جالب است در فیلم خواهید دید و مرکز ثقل فیلم من میدان تجریش است . این منطقه زمانی نه چندان دور جایگاه ییلاق متمولان بوده است و تابستان ها به خانه باغ های این منطقه می آمدند .
وی ادامه داد: افراد متمول اینجا خانه باغ داشتند و در تابستان در منطقه سکونت می گزیدند و برای افراد معمولی یک مرکز توریستی بوده است . برخی از آثار تاریخی با اهمیت در تجریش وجود دارد مثل همین باغ فردوس است. همینطور سعدآباد از کاخ مرمر تا سفید و سیاه و همینطور موزه هایی که در محله تجریش وجود دارند و من فکر کردم شاید بشود با یک فیلم مستند از آنها یاد کنیم .

این مستندساز گفت: شمیران در نزد مردم بیشتر شمال تهران است و زبان مردمان شمیران شبیه مردمان مازندرانی بود و به تدریج تفاوت کرد و وقوع انقلاب و با ارزش شدن زمین ها ، اصولا با هجوم افراد مختلف به شمیران و بنابراین این لهجه به تدریج از بین رفت.
درادامه استاد اُرُد عطارپور با بیان اینکه آقای هادی آفریده در عرصه سینمای مستند ایران حدودا سی فیلم ساخته است ، گفت: شاید ارتباط خاطرات نیآوران را با روز شمیران بطور مستقیم متوجه نشویم و کلا فیلم هایی که درباره شمیران ساخته شده بسیار محدود است.
همچنین دکتر احمد سعید نژاد، استاد شهرسازی دانشگاه تهران خاظرنشان کرد : تجریش و شمیرانات یک منطقه کوهپایه ای در شمال تهران و به صورت یک ده بوده به نام شمیران با تعدادی روستا در اطراف آن .
وی افزود: یک سری روستا در دامنه البرز به اسم کوهستان شمرون مشهور بودند و بلندترین کوه توچال بوده و مهمترین منطقه هم تجریش بوده است و در قسمت جنوبی تا ونک ادامه داشته است.
استاد شهرسازی دانشگاه تهران گفت: شمیران در زبان کهن ایران به معنی ییلاق و سردسیر محسوب و تهران به معنی گرمسیر و قشلاق بوده است. بطور کلی منطقه البرز جز مازندران به حساب می آید و این نقاط در حوزه البرز و مازندران و در حوزه حاکمیت اسماعیلیان بوده است.