همراه با دکتر محمدرضا توکلی‌صابری در ؛

هفتاد و نهمین جلسه سفرنامه خوانی

هفتاد و نهمین جلسه سفرنامه خوانی

موزه سینما در هفتاد و نهمین جلسه سفرنامه خوانی با مهدی گوهری در شنبه ششم اردیبهشت میزبان دکتر محمدرضا توکلی‌صابری خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری موزه سینما، توکلی‌صابری در هزارمین سال تولد ناصرخسرو، گام به گام در مسیر این جهانگرد بزرگ سفر می‌کند و دراین سفر از مشاهدات خود برای علاقه مندان می گوید و آنها را با آنچه ناصرخسرو هزار سال پیش دیده، مقایسه می کند.

در این جلسه ، سفرنامه طواف ایران که حاصل سفر توکلی‌صابری به دور ایران است ، بررسی خواهد شد. سفرنامه‌ای که نوشته شده اما هنوز چاپ نشده است.

زمان:  شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴-  ساعت ۱۸
مکان: تهران، میدان تجریش، خیابان ولیعصر،  باغ فردوس، موزه سینما

حضور در این جلسه برای عموم علاقمندان آزاد و رایگان است.

دكتر محمدرضا توكلى صابرى پس از دريافت دكتراى داروسازى از دانشگاه تهران به انگلستان رفت و دكتراى شيمى پزشكى را از دانشگاه دومونفورت و فوق دكتراى شيمى پزشكى را از دانشگاه اكستر دريافت كرد، سپس به ايران بازگشت و به تدريس در دانشگاه متحدين پرداخت. پس از تعطيل شدن دانشگاه‌ها مديريت بخش علمى كارخانه داروپخش را به عهده گرفت و به همكارى در طرح ژنریک با دانشگاه تهران پرداخت. سپس در سال ١٩٨۴ به آمريكا مهاجرت كرد و در دانشگاههاى ماساچوست و كانزاس به تحقيق در مورد غده فوق كليوى و كشت بافت دهان پرداخت و پس از مدتى به دپارتمان بيوشيمى كميكال ابستراكت سرويس پيوست.او در سال ٢٠١۵ از اين شركت بازنشسته شد و اكنون به طور تمام وقت به نويسندگى علمى اشتغال دارد.
دكتر توكلى صابرى علاوه بر مقالات تحقيقاتى در زمينه تخصصى خود در ژورنالهاى اروپايى و آمريكايى نويسنده و مترجم بيش از پنجاه كتاب در زمينه پزشكى، داروسازى، ادبيات و فلسفه است. دكتر توكلى صابرى در سال ١٣۵٢ اولين فرهنگ دارويى ، در سال ١٣٨٩ اولين فرهنگ داروسازى، و در سال ١٣٩۵ اولين فرهنگ طب سنتى انگليسى-فارسى و فارسى-انگليسى را منتشر كرد.
در سال ١٣٨٢ براى اولين بار مسير سفر ناصرخسرو را به تدريج در طى هفت سال رفت و از روستاها، شهرها و كشورهايى كه ناصرخسرو گذر كرده و از بناها، مسجدها، قلعه ها، دروازه ها، دولابها، کاريزها، زيارتگاهها، مزارها، گورستانها، بازارها، کليساها، چشمه ها، نيل سنجها، آبشارها، و زيارتگاههايى كه ناصرخسرو بازديد كرده، عكس و فيلم گرفته و گزارش خود را از اين ديدارها در كتاب سفر برگذشتنى نوشته است.
دكتر توكلى صابرى در پايان اين مسير دراز به ديدار مزار ناصرخسرو در كوهستانهاى بدخشان رفته و گزارش سفر و اولين عكسهاى آرامگاه ناصرخسرو را در كتاب «سفر ديدار» منتشر كرده است. هر دو كتاب بزرگترين جايزه ادبى ايران، يعنى جايزه جلال آل احمد، را دريافت كردند.
علاوه برآن دكتر توكلى صابرى پس از جستجوهاى زياد دو نسخه قديمى از سفرنامه را كتابخانه‌هاى انگلستان و هندوستان پيدا كرده است كه به ترتيب ١٩٢ و ٢٨٨ سال قديمى‌تر از نسخه هاى موجود است و بر مبناى آن متن جديدى از سفرنامه ناصرخسرو را در دست انتشار دارد.


همچنین بخوانید:
انتشار پادکست سفرنامه خوانی با مهدی گوهری 
برگزاری هفتاد و هشتمین جلسه سفرنامه خوانی در موزه سینما
هفتاد و هشتمین جلسه سفرنامه خوانی با مهدی گوهری
سفرنامه خوانی در موزه سینما