به گزارش پایگاه خبری موزه سینما، نظامالدین کیایی کار حرفهای خود را از سینما آغاز کرد و سال 1377 در 55 سالگی در فیلم قصههای کیش(اپیزود سوم،در) به کارگردانی محسن مخملباف به عنوان صدابردار فعالیت داشته است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند فیلم رخ دیوانه، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای نظامالدین کیایی محسوب میشود و همکاری با هنرمندانی همچون محمد بنهان، نوریه ماهیگیران، سلطان ایرونینژاد و بلال ایرونینژاد را تجربه کرد.
نظامالدین کیایی در سال 1393 دورهی پرتلاشی را در عرصه سینما و تلویزیون گذراند و در تولید آثار مهمی حضور داشته است. او در این سال در 2 فیلم مهم سینما حضور داشت و خود را به جامعه هنرمندان معرفی کرد. آثار مهم نظامالدین کیایی در این سال، فعالیت در فیلم چهارشنبه خون به پا میشود به کارگردانی حماسه پارسا و فعالیت در فیلم رخ دیوانه به عنوان صدابردار محسوب میشود.
شاید یکی از مهمترین بخشهای بیوگرافی نظامالدین کیایی فعالیت در فیلم رخ دیوانه بوده است. نظامالدین کیایی سال 1393 در 71 سالگی در فیلم رخ دیوانه به عنوان صدابردار فعالیت داشته است که توانست با مهارتش، جای خود را میان اهالی فضای سینما مطرح کند. نظامالدین کیایی توانست با فعالیت در فیلم رخ دیوانه تجربه حرفهای موفقی برای خود رقم بزند و همکاری در کنار بازیگران بزرگ و باتجربهای نظیر بیژن امکانیان، صابر ابر، نازنین بیاتی و گوهر خیراندیش توانست سطح کاری او را متحول کند.
نظامالدین کیایی علاوهبر فیلم رخ دیوانه، سال 1387 در 65 سالگی در فیلم دلشکسته نیز فعالیت داشته است. نظامالدین کیایی اینبار با علی روئینتن یعنی کارگردان فیلم دلشکسته و هنرمندانی چون سید شهاب حسینی، بیتا بادران، خسرو شکیبایی و محمود پاکنیت همکاری داشت.
با اینکه نظامالدین کیایی را بیشتر بعنوان صدابردار میشناسیم، اما در حرفههای دیگر نیز فعال بوده است. نظامالدین کیایی علاوهبر صدابردار بهعنوان بازیگر نیز در سینما و تلویزیون فعالیت داشته است. مهمترین آثار نظامالدین کیایی در حرفهی بازیگر، فیلم لانتوری، فیلم پله آخر، فیلم میخک سفید، فیلم جاده زرین سمرقند و فیلم هنگامه است.
وی تاکنون موفقیتهای بسیاری در جشنوارهها کسب کرده است. نظامالدین کیایی سال 1374 در 52 سالگی برای فیلم نون و گلدون به کارگردانی محسن مخملباف توانست در 14مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری برنده شود. همچنین نظامالدین کیایی سال 1393 در 71 سالگی برای فیلم رخ دیوانه به کارگردانی ابوالحسن داوودی توانست در 33مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری نامزد شود. همچنین نظامالدین کیایی سال 1392 در 70 سالگی برای فیلم عصبانی نیستم به کارگردانی رضا درمیشیان توانست در 32مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری نامزد شود. همچنین نظامالدین کیایی سال 1382 در 60 سالگی برای فیلم شمعی در باد به کارگردانی پوران درخشنده توانست در 22مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری نامزد شود. همچنین نظامالدین کیایی سال 1390 در 68 سالگی برای فیلم نارنجی پوش به کارگردانی داریوش مهرجویی توانست در 30مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری نامزد شود.
در مجموع در کارنامه 75 ساله و بیوگرافی نظامالدین کیایی آثار مهمی وجود دارد. اگر میخواهید با بیوگرافی نظامالدین کیایی و زندگی حرفهای و آثار او بیشتر آشنا شوید، حتما به صفحه هر یک از آثار نظامالدین کیایی در منظوم سر بزنید. همه 27 اثر مهم نظامالدین کیایی در منظوم یک پروفایل اختصاصی دارند که اطلاعات کامل معرفی آنها تهیه شده است. امتیازی که هر یک از آثار نظامالدین کیایی در منظوم دارند، نمره و امتیازی است که مردم از یک تا ده به آنها دادهاند. در واقع هر چقدر نظامالدین کیایی در آثار ارزشمندتری فعالیت کرده باشد، توانسته نمرهی بیشتری از سوی مردم بگیرد، در نتیجه سوابق کاری و بیوگرافی نظامالدین کیایی درخشانتر خواهد شد. مثلا اثری که در بیوگرافی نظامالدین کیایی بیشترین امتیاز را از مردم گرفته است، فیلم رخ دیوانه محسوب میشود و اثری که در بیوگرافی نظامالدین کیایی کمترین امتیاز را گرفته است، فیلم دو فرشته محسوب میشود.