به گزارش پایگاه خبری موزه سینما، موضوع هر دو فیلم به جواهرات ملی ایران اختصاص داشت که با دو نگاه متفاوت توسط دو فیلمساز شهیر و فقید سینمای ایران ساخته شده اند.
در نشست بعد از نمایش فیلم، «پرویز جاهد» منتقد و فیلم شناس پر سابقه و «علی لقمانی» فیلمبردار سرشناس حضور داشتند . اداره نشست را نیز «اُرُد عطارپور» مستندساز، تهیه کنندهونویسنده برعهده داشت.
علی لقمانی در این نشست اظهار داشت : فیلم های زیادی با موضوع جواهرات ملی دیده است اما همچنان این دو اثر از بقیه فیلم ها کیفیت بهتری دارند. لقمانی که خود فیلمبرداری «گواهان تاریخ» را برعهده داشته ، اضافه کرد: اگر چه فیلم گلستان مستقیما تماشاگر را در گیر می کند اما فیلم گواهان تاریخ سینایی با شکل روایتی خود باعث ارتباط بیشتر مخاطبین و درک بیشتر آنان از فیلم و موضوع آن می شود. لقمانی همچنین فیلمبرداری «گنجینه گوهر» را ستود.
جاهد همچنین به دیالکتیک موجود در خط صدا و تصویر فیلم گنجینه گوهر اشاره کرد و گفت: گلستان با نقد شاهان صفویه و قاجار و با دستمایه قرار دادن جواهرات، نقدی به نظام شاهی می زند.
او اضافه کرد: اگر چه گلستان به دربار رفت و آمد داشت اما خود یک منتقد جدی بود. جاهد فیلم گنجینه گوهر را فیلمی با ارزش و پیچیده تر دانست.
ارد عطارپور نیز با ذکر مواردی از پیشینه و روایت تاریخی برخی از گوهر های شاخص در موزه جواهرات اظهار داشت : فضای اسطوره ای و هزار و یک شبی که از کنار هم قرار گرفتن این همه جواهرات منحصر به فرد ایجاد شده ممکن بود مایه رویکرد دیگری در پرداخت و بسط فیلم ها فراهم کند اما کارگردانان فیلم نگاه مستقل و ویژه خورا در آثارشان ارایه دادند.
در این نمایش و نشست «فرهاد ورهرام»، خانم «هواکیمیان»، «سعید رشتیان» ، «رسول بابا رضا» ، «رهبر قنبری » ،«محسن شهابی» و.....حضور داشتند.