آئین قرعهکشی جدول نمایش فیلمهای جشنواره ۴۳ برگزار شد؛ قرعه پیشکسوتان و جوانان عرصه سینما برای اعتبار بخشی به سیمرغ جشنواره
آئین قرعهکشی جدول نمایش فیلمهای چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری صبح امروز سه شنبه ۲۵ دی ماه ۱۴۰۳ همزمان با روز ولادت مولی الموحدین علی (ع) با حضور صاحبان آثار، اصحاب رسانه و جمعی از سینماگران در هتل هما برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی چهلوسومین جشنواره فیلم فجر، این مراسم پس از پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط مرتضی یراقبافان آغاز شد. در ادامه کلیپی از فیلمهای سینمایی مختلف که روایتی از پدر در آنها به تصویر کشیده شده بود به مناسبت روز پدر و میلاد حضرت علی (ع) به نمایش درآمد.
محمدرضا مقدسیان مجری این مراسم در سخنانی کوتاه ضمن خوشامدگویی روز پدر را به همه پدران حاضر تبریک گفت و یاد پدران آسمانی را گرامی داشت.
سینمای ایران میراث داران با وفایی دارد
منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره چهل و سوم، در آغاز آئین مراسم قرعهکشی برنامه نمایش آثار چهل و سومین دوره جشنواره با یادی از ارسلان کامکار سازنده موسیقی فیلم «مادر» و یادی از رقیه چهره آزاد و فریماه فرجامی سخنان خود را آغاز کرد.
در ادامه از نسل نوجو، خلاق و پای کار خود سپاسگزاری کرد و گفت: از همه کسانی که برای این سینما زحمت کشیدند یاد میکنم چرا که تداوم سینمای ایران با احترام به بزگترها با این نسل ادامه خواهد داشت. روز پدر است و احترام به پدران معنوی و مادران معنوی در این فضا بسیار اثربخش است.
او ادامه داد: مفتخرم که در میان شما هستم و امیدوارم روزهای خوبی در پیشروی همه باشد. کمتر از ۶۰ روز است که ستاد جشنواره با فعالیت شبانه روزی به این نقطه رسیده تا امروز قرعهکشی جدول نمایش آثار انجام شود.
دبیر جشنواره گفت: تلاش ناچیزی است در مقابل کار سخت و دشوار تک تک دوستان عزیزم، تهیهکنندگان و همکارانم، کارگردانان خوب از نسلهای مختلف که امسال در جشنواره حضور دارند. از دوستان رسانهای تمنا دارم به نسلی که امروز در جشنواره فیلم فجر از آنها رونمایی میشود دقت کنند و حتما بخشی از اینها و بی حرف پیش همه آنها سرمایههای گرانبهایی برای سینمای ایران هستند.
شاهسواری با بیان این که هر پدیدهای که میراث میشود جذاب است، افزود: سینمای ایران میراثداران با وفایی دارد. کسانی که سعی میکنند یادوارههای پدران و مادران خود را به درستی حفظ کنند. از همه دوستانم در اردوی سیاحتی هتل هما بخصوص دوست عزیزم علیرضا تابش سپاسگزارم. این سرزمین سالهای سال است که به ما نان، آب و هویت میبخشد. هویت تک تک ما به آداب و رسوم، سنن و تاریخ و فرهنگ ما گره خورده است. هرکسی، هرنهادی و هر دبیر جشنوارهای اگر تشویقکننده این هویت نباشد و دلسوخته آن نباشد کم کاری جدی کرده است. سینمای ایران همچنان در راه تجلی بخشی این هویت در حال فعالیت است. برای همه سلامتی آرزو میکنم و آرزومندم به یاد داشته باشید که جشنواره بدون شما هیچ چیزی نیست جز اکران.
شاهسواری همچنین با اشاره به این که جدول نمایش امروز مبنای نمایش در سالن رسانه خواهد بود، اظهار کرد: هر فیلمی که به جدول نمایش رسانه و سینماهای مردمی نتواند در دو روز اول برسد از آرا مردمی محروم خواهد شد. نکته بعدی این است که ما امسال از همه صاحبان آثار خواهش کردیم پیش از نمایش عمومی، فیلم را در یک سالن استاندارد که توسط کارشناسان این استاندارد تایید شده است، تست فنی کنند که از آن لحظه به بعد اگر مشکلی داشت بدانیم از زحمات شما نیست، بلکه از آن سالن است. در عین حال ما تمام تستهای فنی که انجام میشود در قالب خبر منتشر میکنیم که فضاسازی رسانهای برای فیلمها نیز خواهد بود.
دبیر جشنواره افزود: از همه سازندگان خواهش میکنم نیازهایی که دبیرخانه دربحث تبلیغات دارد به سرعت به سرانجام برسد، چرا که قصد داریم شرایط تبلیغی برای فیلمها ایجاد کنیم تا همه آثار در یک عدالت تبلیغاتی دیده و معرفی شوند. همه تلاشها برای رسیدن به مرزهای عدالت است. نمیشود به شکل مطلق به عدالت دست پیدا کرد،اما تلاشمان را میکنیم و نیتمان را با شما در میان میگذاریم و نیازمند همراهی و همکاری شما هستیم.
شاهسواری با اشاره به این که امسال هم نمایش در شهرستانها داریم و هم در تهران، گفت: علاقمندیم پیش از شروع جشنواره نسخه dcp فیلمها در دبیرخانه موجود باشد و امیدوارم به این امر دقت کنید. نظم و انضباط به معنای نمایش سروقت آثار است. همه تلاش شما برای جذب مخاطب است و اگر فیلمی به موقع نرسد توهین به او به شمار میآید. ما بدون تماشاگر چیزی نیستیم ، بنابراین حرمت تماشاگران را برای آینده آثار خود رعایت کنید.
او در خاتمه بیان کرد: همه تلاش ما در ستاد جشنواره، دبیرخانه و در ارتباط با تک تک شما این بود که یکبار دیگر چشمانمان برای هم تر شود و دلمان برای هم تنگ شود و از موفقیت همکارانمان احساس خرسندی و شادمانی کنیم. فکر میکنم وارد روزگاری شدیم که جز با همدلی از موانعی که سرراهمان است نمیتوانیم عبور کنیم. همدلی راز اصلی کار در سینماست. مدتهاست که همه از نبود همدلی احساس نگرانی میکنیم اما باید از یک جا آغاز کنیم که امیدوارم جشنواره چهل و سوم نشانه دیگری از آغاز همدلی ما باشد.
نمایش انیمیشنها در سانس دوم
مریم قربانینیا، فعال رسانه نخستین مهمان جشنواره بود که قرعه آثار انیمیشن جشنواره را برعهده گرفت. «ژولیت و شاه» به کارگردانی اشکان رهگذر و تهیهکنندگی آرمان رهگذر با حضور زهرا نجفی به نمایندگی از کارگردان، سانس دو روز۱۵ بهمن ماه را از آن خود کرد.
در ادامه «زال و رودابه» به کارگردانی محمد علی سجادی دومین فیلم انیمیشن بود که قرعه آن انجام شد و احد صادقی به نمایندگی از گروه سازنده به روی سن آمد سانس دوم روز ۱۹ بهمن ماه به این فیلم اختصاص یافت.
«افسانه سپهر» به کارگردانی عماد رحمانی و مهرداد محرابی و تهیهکنندگی مهدی جعفری جوزانی سانس دوم روز ۱۳ بهمن ماه به نمایش در خواهد آمد.
«پسر دلفینی ۲ »نیز به کارگردانی محمد خیراندیش و تهیهکنندگی محمد امین همدانی، سانس سوم پویانمایی چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه را به خود اختصاص داد.
مسابقه سینمای ایران/ چشممان به جوانان روشن شد
مسعود فروتن کارگردان و برنامهساز به روی سن آمد تا قرعه نخستین فیلمهای سینمایی را انجام دهد. او در ابتدا گفت: سالهای سال ما همیشه منتظر شروع جشنواره فیلم فجر بودیم و اصرار داشتیم که در اکران جشنواره آثار را ببینیم. خوشحالم که این در حال تکرار است و این دفعه به دیدن فیلمهای جوانها چشمانمان روشن میشود.
«بازی خونی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیهکنندگی سعید پروینی سانس ۲ جمعه ۱۲ بهمن ماه به نمایش در میآید.
«زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی و تهیهکنندگی سیدمازیار هاشمی سانس چهارم ۱۶ بهمن ماه به نمایش درمیآید.
دبیر اسبق جشنواره، محمدرضا عباسیان در ادامه به روی صحنه آمد، فیلم «کفایت مذاکرات» به کارگردانی سهیل موفق و تهیهکنندگی سید ابراهیم عامریان فیلم بعدی بود که سانس اول چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه را از آن خود کرد.
«سونسوز» به کارگردانی رضا جمالی و تهیهکنندگی سلمان عباسی، سانس شماره ۳ جمعه ۱۲ بهمن ماه به نمایش در میآید.
حسن زاهدی پیشکسوت صداگذاری نیز به روی صحنه آمد تا قرعه فیلمها را خارج کند.
«اسفند» به کارگردانی دانش اقباشاوی و تهیهکنندگی مرحوم جلیل شعبانی اولین قرعه بود که یاد جلیل شعبانی تهیهکننده این فیلم گرامی داشته شد. این فیلم در سانس سوم یکشنبه ۱۴ بهمن ماه به نمایش در میآید.
«خاتی» به کارگردانی فریدون نجفی و تهیهکنندگی محمد کمالیپور سانس سوم ۱۶ بهمن ماه به نمایش در میآید.
در ادامه این مراسم سونیا پوریامین مجری پیشکسوت به روی صحنه آمد تا قرعه آثار حاضر را انجام دهد.
«اشک هور» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیهکنندگی مجتبی فرآورده نیز سانس اول ۱۶ بهمن ماه را از آن خود کرد.
«چشم بادومی» به کارگردانی ابراهیم امینی و تهیهکنندگی سجاد نصراللهینسب که امینی با همراهی گوهری تدوینگر فیلم روی سن حضور یافت. این فیلم سانس چهارم، دوشنبه ۱۵ بهمن ماه را از آن خود کرد.
در این بخش علیرضا مهاجر عکاس پیشکسوت سینمای ایران به روی سن آمد.
«خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی و تهیهکنندگی سعید سعدی یکشنبه ۲۱ بهمن سانس اول به نمایش در خواهد آمد.
«صیاد» به کارگردانی جواد افشار و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی سانس اول روز جمعه ۱۲ بهمن ماه را از آن خود کرد.
یاد خبرنگار فقید گرامی داشته شد
در ادامه محمدرضا مقدسیان به اصحاب رسانه و مطبوعات اشاره و یاد زینب علیپور خبرنگار حوزه سینما را که به تازگی دار فانی را وداع گفته است، زنده نگه داشت و از مادر و برادر او دعوت کرد تا به روی سن بیایند.
برادر زینب علیپور درسخنانی کوتاه از برگزارکنندگان جشنواره تشکر کرد و گفت: باعث افتخار و دلگرمی ماست که در جمع شما حضور داریم.جا دارد از اصحاب رسانه و همکاران زینب در روزنامه جام جم که در مراسم زینب حضور داشتند و قوت قلب ما بودند تشکر کنم.
«لولی» به کارگردانی رضا فرهمند و تهیهکنندگی جلیل اکبریصحت دوشنبه ۱۵ بهمن ماه سانس اول را به خود اختصاص داد.
«ناتوردشت» به کارگردانی سیدمحمدرضا خردمندان و تهیهکنندگی مهدی فرجی چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه سانس سه به نمایش در میآید.
سیامک حلمی از پیشکسوتان بدلکاری سینمای ایران نیز به روی صحنه آمد.
«زمانی در ابدیت» به کارگردانی مهدی نوروزیان و تهیهکنندگی نیکی کریمی، احد صادقی به نمایندگی شنبه ۱۳ بهمن سانس سوم به نمایش در می آید.
حلمی با آرزوی سلامتی برای همه گفت: تبریک میگویم و آرزوی سلامتی برای همه شما دارم.
در ادامه نیز «گوزنهای اتوبان» به کارگردانی و تهیهکنندگی ابوالفضل صفاری و همراهی محسن بیابانکی سرمایهگذار فیلم، یکشنبه ۲۱ بهمن سانس شماره دو را به خود اختصاص داد.
حسین گیتی پیشکسوت عرصه نقد نیز به جایگاه آمد.
او گفت: سالهاست که در این عرصه مشغول به کار هستم و برای سینما مینویسم. از اینکه من را دعوت کردید تا اینجا حضور داشته باشم خوشحالم.
«صد دام» به کارگردانی پدرام پورامیری و تهیهکنندگی مجتبی رشوند در سانس سوم پنجشنبه ۱۸ بهمن ماه به نمایش در میآید.
«فریاد» به کارگردانی محمدرضا اردلان و تهیهکنندگی بهمن اردلان شنبه ۲۰ بهمن ماه سانس سوم به نمایش در میآید.
اما علیرضا زرین دست پیشکسوت عرصه فیلمبرداری دیگر هنرمندی بود که به روی سن آمد.
«آبستن» به کارگردانی مصطفی تنابنده و محمد تنابنده و تهیهکنندگی جلال تیموری یکشنبه ۱۴ بهمن ماه سانس ۴ به نمایش درخواهد آمد.
«شوهر ستاره» به کارگردانی ابراهیم ایرجزاد و تهیهکنندگی علی اوجی جمعه ۱۹ بهمن ماه سانس ۱ به نمایش در می اید.
علی اوجی نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در جشنواره چهل و سوم یادآور شد که «شوهر ستاره» به شکل مشترک با نرگس محمدی تهیه شده است.
محمد موفق از دستیاران کارگردان با تجربه سینمای ایران نفر بعدی بود که قرعه فیلمها را برعهده گرفت.
«۱۹۶۸» به کارگردانی امیرمهدی پوروزیری و تهیهکنندگی ایرج محمدی شنبه ۲۰ بهمن سانس دوم به نمایش در می آید.
ایرج محمدی گفت: من خوشحالم که در سالهای ابتدایی حضورم در سینما محمد موفق همراه من بود و با هم کار کردیم.
«آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی و تهیهکنندگی محمود بابایی شنبه ۱۳ بهمن سانس ۴ به نمایش در می آید.
در ادامه سیروس رجبی تهیه کننده رادیو نیز به روی صحنه آمد و قرعه فیلم «تاکسیدرمی» را بیرون کشید. این فیلم به کارگردانی محمد پایدار و تهیهکنندگی محمدجواد موحد ساخته شده است. پنجشنبه ۱۸ بهمن سانس ۴ به این فیلم تعلق گرفت.
«موسی کلیمالله» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا و تهیهکنندگی سیدمحمود رضوی پنجشنبه ۱۸ بهمن ماه سانس اول به نمایش در میآید.
سید مهدی طباطبایی نژاد از مدیران اسبق سینمای ایران و دبیر جشنوارههایی چون فجر و حقیقت نیز به روی سن آمد.
«پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری و تهیهکنندگی آرش زینالخیری جمعه ۱۹ بهمن سانس ۳ را به خود اختصاص داد.
«دست تنها» به کارگردانی و تهیهکنندگی امیرحسین ثقفی، علی اکبر ثقفی به نمایندگی به روی سن آمد. سه شنبه ۱۶ بهمن سانس ۲ به نمایش در می آید.
یوسف صمدزاده مدیرتولید سینمای ایران نیز در ادامه این مراسم به روی سن آمد.
«بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی و تهیهکنندگی مصطفی کیایی پنجشنبه ۱۸ بهمن ماه سانس دوم به نمایش در میآید.
«داد» ساخته ابوالفضل جلیلی و تهیه کنندگی سیدامیرسیدزاده که پسر سیدزاده به نمایندگی از پدر روی سن حاضر شد. این فیلم جمعه ۱۲ بهمن ماه سانس ۴ به نمایش در میآید.
نازنین پیرکاری مدیر تصویرشهر دیگر مهمان جشنواره بود که به روی سن آمد.
«شمال از جنوبغربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد و تهیهکنندگی مهدی مددکار دوشنبه ۱۵ بهمن سانس ۳ را به خود اختصاص داد.
«مرد آرام» به کارگردانی بهنوش صادقی و تهیهکنندگی مهدی هاشمی، صادقی به عنوان تنها فیلمساز زن این دوره از جشنواره به روی سن آمد. این فیلم چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه سانس ۴ به نمایش در میآید.
در ادامه سارا عبدالهی عکاس خبری به روی سن آمد.
«ترک عمیق» به کارگردانی آرمان زرینکوب و تهیهکنندگی محسن چگینی شنبه ۱۳ بهمن همزمان با روز دوم، سانس اول به این فیلم اختصاص یافت.
«رها» به کارگردانی حسام فرهمند و تهیهکنندگی سعید خانی،یکشنبه ۱۴ بهمن سانس اول به نمایش در می آید.
سمیرا جلیلوند خبرنگار دیگر مهمان این مراسم بود.
«ماریا» به کارگردانی مهدی اصغری ازغدی و تهیهکنندگی علی لدنی، محمدرضا مصباح به نمایندگی از گروه تولید این فیلم به روی سن آمد. این فیلم جمعه ۱۹ بهمن سانس چهارم به نمایش در میآید.
«بچهی مردم» به کارگردانی محمود کریمی و تهیهکنندگی سیدعلی احمدی یکشنبه ۱۴ بهمن سانس دوم را به خود اختصاص داد.
و آخرین فیلم شنبه ۲۰ بهمن سانس اول «شاه نقش» به کارگردانی شاهد احمدلو و تهیهکنندگی سیدعلی قائممقامی به نمایش در خواهد آمد. منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره به روی سن آمد و همراه با شاهد احمدلو و سیدعلی قائم مقامی این قرعه را به نمایش گذاشتند.
شاهسواری در خاتمه این مراسم اظهار کرد: نظام قرعهکشی جدول نمایش فیلمها از زمان ابراهیم داروغهزاده باب شد و جایش امروز خالی است. این ایده از سوی او و مسعود نجفی شکل گرفت و بخشی از حاشیههای جشنواره را کاست. جشنواره امسال همه تلاشش بر نظم و ترتیب و شفافیت است. بار دیگر این روز مبارک را به همه تبریک میگویم و از همین جا از شهرداری تشکر میکنم که به ما کمک کردند و برای برنامههای تبلیغاتی جشنواره و آثار حمایتمان کردند همینطور از بانک ملی که حامی جشنواره است نیز سپاسگزارم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.