شهرفرنگ
شهر فرنگ نوعی سرگرمی کودکانه است به شکل جعبهای چهارگوش، سوار بر چهارچرخ و قابل حمل که از سوراخهای دیواره آن عکسهای قدیم ایران و عکسهای نقاط دیدنی و معروف جهان به نمایش درمیآید. در هنگامی که هنوز سینما و تلویزیون در ایران رواج و رونق نیافته بود بازار شهر فرنگ رونق داشت و کودکان تماشای این تصویرهای متحرک را که با توضیحات متصدی دستگاه همراه بود بسیار دوست میداشتند. چند تصویر را طوماروار به یکدیگر میچسبانند و دو سر آن را به دو چوب میبندند و گرد محور چوب میگردانند.
اکسسوار متعلق به فیلم حاجی واشنگتن (علی حاتمی) ۱۳۶۱
سند واگذاری
کهنترین سند تاکنون یافته شده سینمای ایران مورخ ۱۰ شوال ۱۳۱۷ ه.ق برابر ۱۱ فوریه ۱۹۰۰ میلادی و ۲۲ بهمن ماه ۱۲۷۸ ه.ش . صورت بخشی از اجناسی که مظفرالدین شاه از فرنگ خواسته و یا دریافت کرده بوده است. دریافت سینماتوگراف –سی نو فتکراف – در پائین ورق سمت چپ ثبت گردیده است.
نمونه پوزتیو فیلم های عکاسباشی سال ۱۲۷۹
پشت صحنه فیلمی که به احتمال، توسط میرزاابراهیم خان عکاسباشی در حدود سال ۱۲۷۹شمسی، ساخته شده است. نگاتیو شیشه ای (۱۸*۱۳سانتی متر) در آلبومخانه کاخ گلستان نگاهداری می شود.
آبی و رابی
نخستین فیلم بلند داستانی صامت ایران به کارگردانی آوانس اوگانیانس است. این فیلم که ماجراهای کمدی دو مرد کوتاه و بلند قد است در روز جمعه ۱۲ دی ۱۳۰۹ درسینما مایاک به نمایش درآمد. تنها نسخه این فیلم در آتش سوزی سینما مایاک از بین رفته است.
حاجی آقا آکتور سینما
دومین فیلم ایرانی از آوانس اوگانیانس است. این فیلم بهمن ۱۳۱۲ با میان نویسهایی به زبانهای فارسی، فرانسه و روسی در تهران اکران شد. حاجی آقا آکتور سینما فیلمی سیاه و سفید و صامت است و تنها فیلم بازمانده از سینمای صامت ایران محسوب میشود.
دخترلر
نخستین فیلم ناطق فارسی است ، که در سال ۱۳۱۱ خورشیدی توسط عبدالحسین سپنتا و اردشیر ایرانی در بمبئی ساخته شد. این فیلم در بین مردم با نام «جعفر و گلنار» شناخته شد. این فیلم به صورت سیاه و سفید فیلمبرداری شد و در ۳۰ آبان سال ۱۳۱۲ درسینما مایاک به روی پرده رفت.